ronald muurmasters

MuurMaster Ronald Verdegaal

Als kind trainde MuurMaster Ronald Verdegaal bij de jeugdopleiding van de bond, tegenwoordig is hij tennisleraar. De overeenkomst tussen die twee totaal verschillende periodes in zijn leven? Plezier hebben in tennis! En plezier heb je volgens Ronald als je jezelf technisch en tactisch steeds verbetert. Die boodschap kan hij nu aan zijn leerlingen meegeven.

‘Iedereen kan meedoen’

Ronald: “De oefenmuur speelt daarin een belangrijke rol. De muur is een perfecte plek om nieuwe slagen uit te proberen of je huidige slagen beter te maken. De bal komt op een constante wijze terug en dat is goed voor de coördinatie.”

Daarnaast is de muur heel praktisch, benadrukt Ronald. “De oefenmuur kan je gebruiken wanneer je maar wilt. Je kan je eigen tijd bepalen en je beslist zelf met wie je gaat oefenen, of dat je alleen aan de slag gaat. Jong en oud, expert of beginner, iedereen kan meedoen. Voor jeugdleden is het ook een leuke manier om vriendjes of vriendinnetjes kennis te laten maken met tennis.”

Zelf integreert hij de oefenmuur graag in zijn lessen. Hoe? “Door kinderen tijdens de training een opdracht mee te geven om tegen de muur te oefenen. Dit kan natuurlijk erg variëren afhankelijk van de slag en het doel dat die training centraal staat. Coördinatie en techniek kan er goed geoefend worden dus een technische aanwijzing kan erg goed getraind worden. Je kunt kinderen ook stimuleren om naast de training een doel mee te geven op de muur. Zo gaan kinderen naast de reguliere training meer tennissen. Dat kan op de club zelf, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ze kunnen het ook tegen een muurtje bij hen thuis om de hoek doen.” 

Tot slot nog een tip van Ronald: “Probeer de oefeningen te filmen, maak er challenges van, zodat de video’s gedeeld worden en andere kinderen gestimuleerd worden om mee te doen.”