Tennisbaan groen bomen

Jaarkalender

Dagelijks zijn er duizenden vrijwilligers en leraren actief om te zorgen dat tennissers en padellers kunnen genieten van hun sport. Er zijn veel verschillende functies: van groundsman tot jeugdfunctionaris tot bestuurder tot VCL/VTL’er. Deze functies vergen tijd, aandacht en de juiste informatie. De KNLTB helpt je graag om jouw functie leuker en makkelijker te maken. Om je hierbij te ondersteunen verzorgen wij ieder jaar aanbod om je te voorzien van informatie, data en goede voorbeelden.

De planning van deze kaderkalender is gebaseerd op de cyclus binnen de verenigingen en andere aanbieders en geeft het ideale moment aan om te starten.

Het aanbod van de diverse webinars vind je in dit overzicht. Hieronder vind je meer informatie per opleidingsaanbod en hoe je je hiervoor kunt inschrijven.

Ben je trainer? Dan verwijzen we je graag naar de cursusboeker, in deze kaderkalender gaat het enkel om het vrijwillig kader.

Werven van nieuwe leden

Digitale Congresweek
Ook in 2022 komen bestuurders, overige vrijwilligers én leraren 'online' samen tijdens de KNLTB Digitale Congresweek. Deze week vond plaats van zondag 13 februari tot en met donderdag 17 februari 2022. In deze unieke week werden verschillende webinars/sessies gegeven waarin het thema 'klaar voor de toekomst' centraal stond. Op deze pagina vind je meer informatie over de KNLTB Digitale Congresweek.

VCL-cursus
De KNLTB is blij met de inzet van vrijwilligers, want zonder hen kunnen er geen toernooien en competities worden gespeeld. Om deze vrijwilligers goed op te leiden biedt de KNLTB de basiscursussen VCL en VTL* aan. Via de basiscursus kun je een certificaat halen om aan de slag te gaan op jouw vereniging als VCL of VTL. Lees hier meer over de cursus. *Verenigingscompetitieleider en Verenigingstoernooileider

Baanonderhoud
De training baanonderhoud gravel/gravel op afschot is primair gericht op vrijwilligers van verenigingen die meer basiskennis willen op doen over het onderhoud. Daarin worden praktijk en theorie mooi met elkaar afgewisseld voor een leerzame dag. De trainingen worden verzorgd door opleidingsinstituut IPC Groene Ruimte en gegeven door trainers met de nodige praktijkervaring. Voor meer informatie klik hier. Direct inschrijven kan hier.

Onderwerpen