HK200906 0087

Voorjaarscompetitie

Padel groeit explosief en daardoor is de padelcompetitie ontzettend populair. In het voorjaar is er aanbod op vrijdagavond, zaterdag en zondag. De competitie op zaterdag en zondag is voor spelers van alle leeftijden en op vrijdag vanaf 15 jaar. Voor jeugdspelers tot en met 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Iedereen kan meedoen: van beginnende spelers tot zeer ervaren spelers. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Voorjaarscompetitie Padel wordt jaarlijks gespeeld in april en mei. Klik hier voor de speeldata van 2024.

Competitieaanbod

Het competitieaanbod voor padel is voor alle competities, voorjaar-, zomer-, najaar-, en winter gelijk. Er is aanbod op vrijdag, zaterdag en zondag en er wordt gespeeld in verschillende klassen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Speciaal voor jeugdspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Het competitieaanbod padel staat op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere club het competitieaanbod. Maak padel leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw club competitie kunnen spelen.

Promotie en degradatie

Tijdens alle padelcompetities wordt er gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team wat gepromoveerd of gedegradeerd is in voorjaar 2023, speelt in het voorjaar in 2024 een klasse hoger (promotie) of lager (degradatie).

Promoot de padelcompetitie!

Wanneer je het competitieaanbod van jouw vereniging of padelcentrum hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen!

Praktische informatie voor organisatie

Spelers toevoegen aan teams

Alle spelers worden vanuit de teamopgave van jouw inschrijving automatisch overgenomen in de teams op MijnKNLTB. Controleer dus goed of je nog spelers wil wijzigen, toevoegen of verwijderen. Gebruik hiervoor dit stappenplan.

  • Teams binnen dezelfde klasse worden door MijnKNLTB automatisch genummerd op basis van teamgemiddelde. Het kan dus voorkomen dat jouw teams een ander teamnummer hebben dan bij de inschrijving. Je kunt dit wijzigen door spelers te verwijderen en opnieuw toe te voegen.
  • Heb je een speler toegevoegd bij de inschrijving, maar staat deze nu niet meer in het team? Dan komt dit omdat de speler geen geldig lidmaatschap heeft bij jouw club. De ledenadministrateur kan dit in orde maken. Zonder geldig lidmaatschap kan een speler niet worden opgenomen in de teamopstelling en uitslagen.

Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen voor de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Omdat de aanvoerders al bekend zijn worden ze direct in de uitnodiging vermeld. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen. Gebruik hiervoor dit stappenplan.

Dispensatie aanvragen

Wil een speler voor meerdere teams uitkomen (bij één of twee clubs) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Dan is hiervoor dispensatie nodig. Dispensatie kan worden aangevraagd via MijnKNLTB. Aanvragen kunnen tot en met 1 april worden ingediend. Lees hiervoor eerst de dispensatievoorwaarden goed door.

Meestgestelde vragen en downloads

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check dan de veelgestelde vragen of gebruik de handleidingen en stappenplannen die je verder op weg helpen.