Stefan de Lange

Noord-Holland Noord & Flevoland

Stefan de Lange

Regio: Noord-Holland Noord en Flevoland
E-mail: s.delange@knltb.nl
Telefoon: 06 30 86 42 59

Maak kennis met Stefan de Lange

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Op jonge leeftijd had ik al snel veel plezier in tennis en voetbal. Rond mijn vijftiende levensjaar heb ik definitief voor tennis gekozen. Dit om me wat meer te concentreren op één sport en  ik vond het ook wel fijn dat ik het alleen kon doen. Ik had nu geen argument meer om bij een nederlaag iemand anders de schuld te geven! 😉

Wat betekent tennis/padel voor jou?
Tennis is voor mij een heerlijk ontspanningsmomentje. Ik kan echt naar een trainingsmoment of wedstrijd toeleven. Bij wedstrijden heb ik nog steeds ‘gezonde’ wedstrijdspanning. Ik dacht dat, dit na je 40e wel eens weg zou zijn, maar niks is minder waar. Bovendien houdt het mij fit en scherp. Ik ben dan ook echt erg blij en dankbaar dat mijn lichaam het nog toelaat. Hopelijk blijft dit nog voor lange tijd zo.

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen?
Onlangs heb ik een fusie in mijn regio tussen twee verenigingen mogen begeleiden. Een complex onderwerp, waardoor er verschillende collega’s en externe specialisten bij betrokken zijn geweest. Hopelijk zorgt de fusie ervoor dat het aantal leden weer snel gaat groeien. Met een enthousiaste groep vrijwilligers en nuttige apps/programma’s van de KNLTB moet dit vast en zeker gaan lukken!

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
Zoals in het gehele land is het onderwerp padel niet meer weg te denken. Gezien de meerdere succescases is dit ook meer dan terecht. Het is wel zaak dat de verenigingen goed beseffen dat het succes niet aan komt waaien. Na de realisatie van de banen is het raadzaam om activiteiten te organiseren. Denk aan clinics, toernooitjes, uitnodigen van andere sporters in de omgeving (voetbal & hockey) etc.

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager?
De omgang met mensen, het voeren van gesprekken en de discussies die hierbij ontstaan geven mij veel energie! Ik ben 1 februari 2022 gestart en zoals het er nu naar uitziet is het de komende periode weer volop mogelijk om verenigingen te bezoeken.

Daar ga ik dan ook optimaal gebruik van maken. Ik kijk er naar uit om zoveel mogelijk verenigingen in mijn regio te spreken en waar mogelijk te ondersteunen!