Ferdi Martens

West-Brabant & Zeeland

Ferdi Martens 

Regio: West Brabant en Zeeland
E-mail:  f.martens@knltb.nl
Telefoon: 06 53 27 66 59

-------

Maak kennis met Ferdi Martens 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan? 
Net als veel (oud-)voetballers stond ook ik tijdens een zomerstop voor het eerst op de tennisbaan. Ik was toen ongeveer 14 jaar en vanaf dat moment ben ik niet meer ‘’weg te slaan’’ van de tennisbaan. Naast dat ik zelf vaak op de tennisbaan te vinden ben, bezoek ik ook graag verschillende tennisevenementen. 

 

Toen ik bij de KNLTB kwam werken, hoorde ik voor het eerst over padel. Met een aantal van mijn collega’s ben ik toen een potje gaan spelen, om de sport te leren kennen. Ik werd meteen verliefd op het spelletjeIntussen ben ik nog steeds meerdere keren per week op de padelbaan te vinden.  

 

Wat betekent tennis/padel voor jou? 
Sporten is al van jongs af aan mijn uitlaatklep. Vooral bij tennis en padel kan ik mijn energie goed kwijt. Dankzij tennis en padel is mijn vriendenkring enorm vergroot, ik beoefen deze sporten ook zeker voor de gezelligheid en de sociale contacten. Hoewel ik erg geniet van het wedstrijdelement, vind ik gezelligheid enorm belangrijk.  

 

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen?  
Er zijn tal van mooie voorbeelden binnen mijn werkveld die ik kan benoemen. Zo hebben, ondanks de Coronacrisis, veel verenigingen in mijn regio deelgenomen aan de Zomer Challenge, wat tot een explosieve groei van het aantal (actieve) tennissers heeft geleid. Sommige verenigingen hadden hier zelfs meer dan 100 deelnemers! 

 

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio? 
Vooral jeugd (en het behouden hiervan) is in zowel West-Brabant als Zeeland een actueel thema. Steeds meer verenigingen omarmen Tennis Alles-in-1, om de uitstroom van de jeugd tegen te gaan. Daarnaast blijven thema’s als ledenwerving en -behoud bij veel verenigingen altijd actueel.  

 

In Brabant is er sprake van een explosieve groei van het aantal padelbanenOm de groei nog meer te stimuleren zijn we hier een pilot gestart met Meet & Play.

 

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager? 
Het mooiste vind ik het werken met vrijwilligers: samen, vanuit een gedeelde passie voor tennis en padel, een vereniging vitaler en krachtiger proberen te maken. Daarnaast vind ik het erg leuk om bij diverse tennisevents aanwezig te mogen zijn, zoals bij Libéma Open en ABN AMRO Open.