September – Workshop Tennis Alles-in-1

Het behoud van jeugdleden is voor tennisverenigingen één van de grootste uitdagingen. Een derde van de jeugdleden haakt na twee jaar af. Een oplossing is Tennis Alles-in-1, een lidmaatschap waarbij lidmaatschap en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket. Het pakket kan waar mogelijk verder worden uitgebreid met trainingen en bijvoorbeeld clubactiviteiten. Kinderen komen zo meer op de club, spelen vaker wedstrijdjes en krijgen meer een band met tennisvriendjes en het verenigingsleven. In de workshop Tennis Alles-in-1 behandelen we alle stappen die je als club en trainer doorloopt om het lidmaatschap succesvol te implementeren.

Tijdens deze praktische workshop behandelen we onder andere de volgende vragen: Wat is jullie visie op jeugdtennis en hoe ‘verkoop’ je dit aan (nieuwe) ouders? Wat zit er in het Alles-in-1 pakket, en waarom wel/niet? Voor welke doelgroep(en) introduceren we het pakket? Op welke termijn kunnen we Alles-in-1 introduceren op de club en welke acties hangen daar aan? We gaan dus specifiek aan de slag met handvaten voor jouw vereniging. Daarom is het handig als er een trainer, bestuurslid en/of iemand van de jeugdcommissie bij is. 

Op de volgende dagen worden de workshops gegeven:

maandag 16-9 Breda
dinsdag 17-9 Arnhem
woensdag 18-9 Eindhoven
donderdag 19-9 Delft
maandag 23-9 Utrecht
dinsdag 24-9 Alkmaar
woensdag 25-9 Nijverdal


Interesse in deze gratis workshop? Meld je dan aan via dit formulier
Wil je meer weten over Tennis Alles-in-1 klik dan hier.

September – Workshop Modern Besturen

Verenigingen die mee willen met de veranderingen van deze tijd, moeten ook bestuurlijk willen vernieuwen. Inbreng van een nieuwe generatie in het bestuur is daarom noodzakelijk. Verenigingsbestuurders worstelen echter vaak met de vraag hoe zij hun (bestuurlijk) kader kunnen verjongen en kunnen aanvullen. Daarbij weten veel jongeren niet wat het besturen van een vereniging precies inhoudt. Daarom biedt de KNLTB samen met Brug8 het talentprogramma ‘Modern Besturen’ aan. Daarin wordt op een moderne manier op zoek gegaan naar de manier waarop jongeren iets kunnen betekenen voor hun sportvereniging. En geeft het hen wellicht dat duwtje in de rug om zelf ook aan de slag te gaan in het bestuur. Iedereen is welkom om deel te nemen. Het programma richt zich met name op 18 tot 35-jarigen. Wil je meer weten over het talentprogramma ‘Modern Besturen’ klik dan hier. Binnenkort volgt meer informatie over de gratis workshop (data, tijden, locaties en aanmelden) op deze pagina.

Oktober – Workshop Communicatie

Hoe kan je met communicatie succesvol zijn om je club op de kaart te zetten, mensen enthousiast te maken voor tennis en leden betrokken te houden bij de club? In deze workshop Communicatie voor bestuurders en commissieleden laten we zien hoe je communicatiemiddelen zoals website, ClubApp en social media kunt benutten voor de vereniging. En hoe de KNLTB daarin kan ondersteunen. Tijdens deze bijeenkomst wordt kort stil gestaan bij de strategische keuzes en is er aandacht voor concrete handvatten en aansprekende communicatievoorbeelden van sportverenigingen. 

Op de volgende dagen worden de workshops gegeven: 

maandag 7-10 Zuthpen
maandag 14-10 Purmerend
woensdag 16-10  Leiden
maandag 28-10 Tilburg


Interesse in deze gratis workshop? Meld je dan aan via dit formulier.

Oktober – Workshop Vrijwilligers

Binnen jouw vereniging zijn er ongetwijfeld genoeg plannen voor 2019/2020! Maar zijn er ook genoeg mensen om deze plannen ten uitvoer te brengen? Voor het werven van vrijwilligers is een persoonlijke benadering en de wijze waarop je mensen aanspreekt erg belangrijk. De praktische workshop ‘Samen naar meer vrijwilligers’, voor bestuurders en commissieleden, gaat je hier bij helpen! Tijdens deze workshop krijg je handvatten aangereikt; Hoe benader je een vrijwilliger? Waar vind ik de geschikte persoon voor een bepaalde taak en hoe kan ik vrijwilligerswerk interessant maken voor de nieuwe generatie? Wil je meer weten over het werven van vrijwilligers klik dan hier

maandag 14-10 Zwolle
donderdag 17-10 Drachten
dinsdag 22-10 Den Bosch
woensdag 30-10 Zoetermeer
maandag 4-11 Heinkenszand


Interesse in deze gratis workshop? Meld je dan aan via dit formulier.

Oktober/november – Jaarcongres en Trainerscongres

Inspirerende sprekers, aansprekende kennissessies, verrassende inzichten, enthousiaste deelnemers en een mooie locatie, de ingrediënten voor een geslaagd congres. Ook in 2019 organiseert de KNLTB weer het Trainerscongres op vrijdag 11 oktober en het KNLTB Jaarcongres op zaterdag 23 november in het congrescentrum NBC in Nieuwegein. Wil jij op de hoogte zijn van de laatste inzichten, alles te horen krijgen over de plannen en werkzaamheden van de KNLTB, collega’s ontmoeten en ervaringen uitwisselen? Zorg dan dat je erbij bent! De toegang is gratis. Wil je meer weten over het Trainers- en Jaarcongres klik hier. Binnenkort volgt meer informatie over het programma en het aanmelden op deze site.

November – Training Baanonderhoud

Tennisbanen zijn hét visitekaartje van jouw vereniging. Het onderhouden van deze banen is dan ook een belangrijke en steeds terugkerende activiteit. Het grootste gedeelte van het dagelijks en wekelijks onderhoud wordt uitgevoerd door vrijwilligers. De KNLTB vindt het belangrijk om kennis over onderhoud en beheer van banen te delen en te bevorderen. Daarom werkt de KNLTB samen met externe partners voor trainingen over baanonderhoud. De uitvoering en verantwoordelijkheid van deze trainingen is in handen van opleidingsinstituut IPC Groene Ruimte. In 2019 worden twee soorten trainingen aangeboden; gravel/gravel op afschot en kunstgras/roodzand kunstgras. De trainingen zijn praktisch van aard en primair gericht op de doelgroep van vrijwilligers. De kosten voor elke afzonderlijke training bedraagt €195,-- per deelnemer.

Hieronder vind je meer informatie over de trainingen aangeboden door IPC Groene Ruimte.

Gravel/gravel op afschot

Zaterdag 16 november 2019

Locatie:
LTC Barneveld, Plantagelaan 31, Barneveld
Tijdstip: 10:00 - 15:00 uur

Aantal deelnemers: maximaal 16 (minimaal 12 personen)

Hier vind je meer informatie over de training en inschrijven.

Kunstgras/roodzand kunstgras

Hier vind je meer informatie over de training. Meer informatie over datum, tijd, locatie en aanmelden) volgt binnenkort op deze pagina.