Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Na één jaar doe ik al mee"

Behoud jouw leden met een aantrekkelijk wedstrijdaanbod

Tennis is groot in Nederland, meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig, waarvan er bijna 560.000 lid zijn van een KNLTB-tennisvereniging. Daarmee is tennis de tweede georganiseerde sport van ons land. Dat tennis zo populair is komt door veel mooie aspecten; tennis is gezellig, je speelt waar en wanneer je wilt en het biedt voldoende uitdaging. Door de omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis als geen andere sport mensen verbinden en verenigen, ongeacht leeftijd, afkomst en geslacht. Tennis is er voor iedereen.

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

De KNLTB wil tennis beter op de kaart zetten, want dat tennis groot is in Nederland moeten we meer laten zien. Met een betere positionering van Tennis wil de KNLTB de beleving en aandacht voor tennis vergroten, waarvan clubs én de KNLTB gaan profiteren. Samen met verenigingen zullen we initiatieven opzetten om tennissen nog laagdrempeliger te maken, waardoor meer mensen gaan én blijven tennissen. Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Meer dan 200.000 competitiespelers en 150.000 toernooispelers spelen wedstrijden. Het maakt tennis leuker en het zorgt ervoor dat leden vaker op de vereniging zijn. Dit zorgt voor meer binding met de club en dat levert een positieve bijdrage aan het behoud van leden. Een win-win situatie voor zowel spelers als voor verenigingen.

Meer dan 80% van de leden is recreant met speelsterkte 8&9. Daarnaast stopt een derde van de nieuwe leden binnen twee jaar met tennis. Het is daarom van belang dat er vooral voor deze leden een aantrekkelijk wedstrijdaanbod is op de verenigingen. Zodat ook zij allemaal blijven tennissen.

 

Marieke is één van de 415.000 recreanten met speelsterkte 8&9. Door wedstrijden te spelen heeft ze haar grenzen verlegt. Tennis geeft haar vertrouwen. Door wedstrijden te spelen doet ze ervaring op en leert ze eenvoudig nieuwe mensen kennen. Wedstrijden spelen maakt tennis leuker en zorgt voor meer binding met de vereniging. 

Behoud jouw leden met een aantrekkelijk wedstrijdaanbod

De KNLTB adviseert verenigingen om met de vrijwilligers voor de organisatie van de competities (VCL’s) en toernooien (VTL’s) om te tafel te gaan zitten en een passend en aantrekkelijk wedstrijdaanbod samen te stellen voor alle spelers van jouw vereniging. Ook voor de (startende) recreatieve tennisser.

Doe je ook mee?

Maak een passend wedstrijdaanbod voor alle spelers van jouw vereniging. Hieronder vind je het aanbod van competities en toernooien voor starters.

Daarnaast vind je in de blokken met handige downloads onderaan de pagina online promotiematerialen die je kan gebruiken voor de promotie van het wedstrijdaanbod van jouw vereniging.