Aanmelden

Wil jij starten met whoZnext binnen de vereniging? In zes stappen naar je eigen whoZnextteam.


Stap 1 
Informeer de jeugdcommissie over whoZnext en vraag toestemming om te starten met een whoZnext-team. 

Stap 2 
Zorg dat er vijf tot acht jongeren tussen 14 en 21 jaar zijn die in het whoZnextteam willen, de harde kern dus. 

Stap 3 
Zoek samen met de jeugdcommissie naar iemand die het team wil coachen. De coach is minimaal 22 jaar oud. 

Stap 4 
Download het whoZnext aanmeldingsformulier, vul het in en stuur het op naar verenigingsondersteuning@knltb.nl.

Stap 5 
Na de aanmelding brengt de KNLTB het team in contact met een sportconsulent die namens de KNLTB een gratis startworkshop geeft. De sportconsulent neemt contact op met de coach van het team en plant de starttraining. Bij deze training leer je wat er komt kijken bij het organiseren van evenementen bij je vereniging. De training wordt gewoon op de club gegeven. De teamleden en de coach zijn aanwezig. 

Stap 6 
Start met de uitvoering van jullie whoZnextactiviteiten! 

Voor het bestuur of jeugdcommissie is van belang (bij stap 1): 

  • deelname aan whoZnext kost geen extra geld. Het team en de coach krijgen zelfs een gratis training en eenmalig subsidie 
  • het ‘voor jongeren door jongeren principe’ draagt bij aan meer betrokkenheid van de jongeren bij jullie vereniging. Het wordt voor de oudere jeugd leuker op de club (doel A). 
  • jongeren die in een whoZnextteam hebben gezeten kunnen doorstromen naar de andere commissies bij jullie vereniging (doel B).
  • misschien hebben jullie in het beleidsplan van de vereniging een regel staan over betrekken van jongeren bij de vereniging. WhoZnext kan een mooie invulling/uitvoering daarvan zijn.

Neem deze punten maar mee als je naar de jeugdcommissie of het bestuur van je vereniging gaat om toestemming te vragen om een whoZnextteam te mogen starten. 

Wat ook kan… 
Het kan ook zijn dat de jeugdcommissie of het bestuur van de vereniging besluit om te starten met whoZnext. In dat geval zal de Jeugdcommissie de jongeren zelf benaderen in plaats van andersom.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.