WhoZnext

De campagne whoZnext is er voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar die ook naast de tennisbaan actief willen zijn. Met vijf tot acht jongeren kun je een whoZnextteam oprichten.

Met dit team kun je allerlei leuke activiteiten organiseren voor jullie leeftijdsgenoten binnen je eigen club. Welke activiteiten dat zijn, dat is aan jullie! Net als een sportteam heeft een whoZnextteam een coach die het team begeleidt. De coach kan iemand zijn uit het bestuur of de jeugdcommissie, een trainer of gewoon een ander lid van de vereniging. Teams krijgen van de KNLTB een eenmalige startsubsidie van € 100,-.WhoZnext geeft jongeren tussen de 14 en 21 jaar de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de activiteiten bij de tennisvereniging. Want wie weten er beter welke activiteiten leuk zijn dan de jongeren zelf? En wat is er leuker om deze activiteiten dan ook zelf met een team van vijf tot acht jongeren te organiseren? Voor jongeren door jongeren dus! 

WhoZnext omdat:

  • jongeren zelf het best weten wat leuke activiteiten zijn 
  • het leuk is met een team activiteiten te organiseren voor anderen
  • het naast leuk ook heel leerzaam is: je leert organiseren, plannen en samenwerken 
  • je de vereniging helpt om leeftijdsgenoten als lid te behouden en een jeugdgerichte vereniging te worden of te blijven 

Nederlands Instituut Sport en Bewegen

De KNLTB campagne whoZnext maakt onderdeel uit van een grotere whoZnext campagne, namelijk van het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB). De KNLTB en NISB hebben regelmatig contact met elkaar over whoZnext. Er doen dus meer sportbonden mee aan whoZnext, maar de KNLTB heeft met ongeveer 160 teams momenteel de meeste whoZnextteams.

Aanmelden?

Is je interesse gewekt en wil je je aanmelden voor WhoZnext? Ga dan naar de aanmeldpagina.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.