Geslaagde whoZnext activiteit TV De Hoef

Best practice door: TV De Hoef

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

TV De Hoef wilde een nieuwe impuls geven aan het jeugdledenbestand en daarbij ook het binnen de vereniging actieve whoZnextteam (hoefZnext) meer zichtbaarheid geven.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

hoefZnext organiseerde daarom het jaarlijkse familietoernooi. Deelnemers konden per team inschrijven, maar ook als individu. In dat geval zocht de organisatie een team voor de deelnemer. Een team bestond uit minimaal twee kinderen en twee volwassenen. Zij hoefden niet allemaal lid te zijn van de vereniging. Na de wedstrijden was het tijd voor bbq en tot slot voor het levend ganzenbordspel.

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

In totaal tien teams gingen met elkaar de strijd aan in drie wedstrijden. De wedstrijden werden gespeeld in verschillende samenstellingen: ouder/kind, kind/kind en ouder/ouder.

De organisatie was erg tevreden over de dag. De kids en ouders waren tevreden en het weer was goed. Het familietoernooi zorgde voor meer sociale cohesie binnen de deelnemende groep ouders en kinderen en was voor niet-leden een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de sfeer binnen de vereniging.