Uitleg berekening baancapaciteit

Bij het aanmelden van ploegen op tenniskids.toernooi.nl moet je invoeren wat de baancapaciteit is.

Rode & Oranje competitie

Factor 2,0
Aangezien rood en oranje ieder een andere banencapaciteit vragen en de ploegen in verhouding meer ‘uit’ spelen, dan ‘thuis’, is ervoor gekozen om er een soort van gemiddelde factor op los te laten. De factor is 2,0. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld vier banen invult, dit wordt vermenigvuldigd met factor 2,0 zodat het totaal dan acht banen is. Deze acht banen bepalen uiteindelijk het maximaal aantal ploegen dat u kunt opgeven. Iedere oranje ploeg neemt 3 banen van het totaal af, iedere Rode ploeg neemt 1,5 baan van het totaal. Bij de inschrijving van een ploeg rekent de site terug naar 0, zodat u niet meer ploegen kunt inschrijven als de opgegeven baancapaciteit is opgemaakt. Als u meer ploegen heeft dan de capaciteit toelaat, dan kunt u de baancapaciteit ophogen, maar bedenk dan wel dat u alle toegewezen afdelingen voor een hostdag ook moet kunnen organiseren. Dan zult u moeten kunnen beschikken over één van de uitwijkmogelijkheden.

Voorbeeld 1 (3 banen)
Bij drie banen beschikbaar:
3 banen x factor 2,0 = 6 banen
Op zes banen kan ik bijv. de volgende ploegen kwijt:
2x oranje
of 1x oranje en 2x rood
of 4x rood

Voorbeeld 2 (4 banen)
Bij vier banen beschikbaar:
4 banen x factor 2,0 = 8 banen
Op acht banen kan ik bijv. de volgende ploegen kwijt:
2x oranje en 1x rood
of 1x oranje en 3x rood
of 5x rood

Voorbeeld 3 (8 banen)
Bij acht banen beschikbaar:
8 banen x factor 2,0 = 16 banen
Op zestien banen kan ik bijv. de volgende ploegen kwijt:
5x oranje
of 4x oranje en 2x rood
of 3x oranje en 4x rood
of 2x oranje en 6x rood

Minimum aantal banen
Het minimum aantal banen dat de vereniging beschikbaar moet hebben voor de Rode en Oranje competitie is drie. Als een club echter maar twee banen heeft en toch graag een oranje ploeg wil laten deelnemen, dan verzoeken wij je om contact met ons op te nemen via tenniskids@knltb.nl of 088-1302600. Op twee banen kan sowieso wel een rode groep worden georganiseerd.

Groene competities

De Groene competitie op zondag hanteert variabele aanvangstijden van 8.30-12.00 uur. Om te zien wat het met de baanbezetting doet mét en zónder compact spelen bij de andere zondagteams, het hanteren van variabele aanvangstijden, aantal banen en aantal te spelen partijen is er een handige baanplanningstool ontwikkeld. Benieuwd hoeveel extra banen/ploegen compact spelen voor jouw club oplevert? Bekijk hier dan de tool.

Voor tips over baancapiciteit klik hier.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.