Uitleg berekening baancapaciteit

Bij het aanmelden van ploegen  moet je invoeren wat de baancapaciteit is.

World Tour

Factor 2,0
Aangezien rood en oranje ieder een andere banencapaciteit vragen en de ploegen in verhouding meer ‘uit’ spelen, dan ‘thuis’, is ervoor gekozen om er een soort van gemiddelde factor op los te laten. De factor is 2,0. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld vier banen invult, dit wordt vermenigvuldigd met factor 2,0 zodat het totaal dan acht banen is. Deze acht banen bepalen uiteindelijk het maximaal aantal ploegen dat u kunt opgeven. Iedere oranje ploeg neemt 3 banen van het totaal af, iedere Rode ploeg neemt 1,5 baan van het totaal. Bij de inschrijving van een ploeg rekent de site terug naar 0, zodat u niet meer ploegen kunt inschrijven als de opgegeven baancapaciteit is opgemaakt. Als u meer ploegen heeft dan de capaciteit toelaat, dan kunt u de baancapaciteit ophogen, maar bedenk dan wel dat u alle toegewezen afdelingen voor een hostdag ook moet kunnen organiseren. Dan zult u moeten kunnen beschikken over één van de uitwijkmogelijkheden.

Voorbeeld 1 (3 banen)
Bij drie banen beschikbaar:
3 banen x factor 2,0 = 6 banen
Op zes banen kan ik bijv. de volgende ploegen kwijt:
2x oranje
of 1x oranje en 2x rood
of 4x rood

Voorbeeld 2 (4 banen)
Bij vier banen beschikbaar:
4 banen x factor 2,0 = 8 banen
Op acht banen kan ik bijv. de volgende ploegen kwijt:
2x oranje en 1x rood
of 1x oranje en 3x rood
of 5x rood

Voorbeeld 3 (8 banen)
Bij acht banen beschikbaar:
8 banen x factor 2,0 = 16 banen
Op zestien banen kan ik bijv. de volgende ploegen kwijt:
5x oranje
of 4x oranje en 2x rood
of 3x oranje en 4x rood
of 2x oranje en 6x rood

Minimum aantal banen
Het minimum aantal banen dat de vereniging beschikbaar moet hebben voor de World Tour is drie. Als een club echter maar twee banen heeft en toch graag een oranje ploeg wil laten deelnemen, dan verzoeken we u contact op te nemen met de KNLTB (tenniskids@knltb.nl of 088-1302600). Op twee banen kan sowieso wel een rode groep worden georganiseerd.

Groene competities (10 t/m 12 jaar)

De Groene competitie op zondag hanteert variabele aanvangstijden van 8.30-12.00 uur. Om te zien wat het met de baanbezetting doet mét en zónder compact spelen bij de andere zondagteams, het hanteren van variabele aanvangstijden, aantal banen en aantal te spelen partijen is er een handige baanplanningstool ontwikkeld. Benieuwd hoeveel extra banen/ploegen compact spelen voor jouw club oplevert? Bekijk de tool dan op www.centrecourt.nl/baanplanning.

Tips uitwijkmogelijkheden

Mogelijk vinden op jouw vereniging op de vastgestelde speeldata van de World Tour meerdere activiteiten plaats, zoals de reguliere Voorjaars- en/of Najaarscompetitie, open toernooien, clubkampioenschappen of interne activiteiten. Mocht jouw park écht niet beschikbaar zijn op een bepaalde speeldag en je krijgt wel een afdeling van de World Tour toebedeeld, kijk dan ook eens naar alternatieven. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. 

  • Neem contact op met een buurvereniging en kijk of je samen iets kunt bewerkstelligen.
  • Overleg met de clubs uit je afdeling of je wellicht een speeldag kunt ruilen. Niet iedere vereniging heeft op dezelfde speeldag het park vol. Als dit lukt dan kan de KNLTB dit aanpassen op de site, zodat de ‘nieuwe’ host de afdelingsgegevens kan downloaden. Geef deze wisseling dan met vermelding van het afdelingsnummer door via tenniskids@knltb.nl.
  • Overleg met de andere teams of je kunt uitwijken naar een andere dag.
  • Overleg of er mogelijkheden zijn in gespreide aanvangstijden.
  • Wees flexibeler met andere activiteiten die op dezelfde speeldag op eigen park plaatsvinden.
  • Vraag haleigenaren of je daar naartoe kunt uitwijken.
  • Een oranje groep kun je een half uur eerder laten starten of een half uur korter laten spelen, zodat de banen vanaf ca.11.00 uur weer beschikbaar zijn voor bijv. de reguliere Voorjaarscompetitie. Een rode groep zou op één tennisbaan kunnen spelen of in een sporthal. 

Uiteraard dien je wijzigingen tijdig te communiceren naar de functionarissen Tenniskids van de clubs in de betreffende afdeling.

Indien je écht geen alternatief vindt, neem dan contact op met de KNLTB via tenniskids@knltb.nl. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.