Tips uitwijkmogelijkheden bij gebrek baancapaciteit

Mogelijk vinden op jouw vereniging op de vastgestelde speeldata van de Kia Tenniskids competitie meerdere activiteiten plaats, zoals de reguliere Voorjaars- en/of Najaarscompetitie, open toernooien, clubkampioenschappen of interne activiteiten. Mocht jouw park écht niet beschikbaar zijn op een bepaalde speeldag en je krijgt wel een afdeling van de Kia Tenniskids competitie, kijk dan ook eens naar alternatieven. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

  • Neem contact op met een buurvereniging en kijk of je samen iets kunt bewerkstelligen.
  • Overleg met de clubs uit je afdeling of je wellicht een speeldag kunt ruilen. Niet iedere vereniging heeft op dezelfde speeldag het park vol.
  • Overleg met de andere teams of je kunt uitwijken naar een andere dag.
  • Wees flexibeler met andere activiteiten die op dezelfde speeldag op eigen park plaatsvinden.
  • Vraag haleigenaren of je daar naartoe kunt uitwijken.
  • Een afdeling kun je iets korter laten spelen dan voorgaande jaren, zodat de banen eerder weer beschikbaar zijn voor een andere activiteit. Zorg er echter wel voor dat ieder kind in ieder geval meerdere partijtjes heeft kunnen spelen en niet voor slechts één partijtje is gekomen. Een Rode afdeling speelt met ingang van 2019 gemiddeld 1 uur, een Oranje afdeling 2 à 2½ uur.
  • Heb je meer afdelingen te hosten dan dat er beschikbare banen zijn op dezelfde speeldag, dan is dit op te lossen door variabele aanvangstijden te hanteren.
  • In oranje kun je kiezen voor alleen dubbelen, zodat er per ronde meer kinderen aan het spelen zijn. 
  • Bij een grote opkomst en een gebrek aan voldoende banen voor een oranje afdeling kunnen de singles op een smalle oranje baan gespeeld worden (de helft van de baan incl. tramrails). Bij twee singles naast elkaar op één tennisbaan staan er meer kinderen op de banen en hoeven ze minder lang te wachten. 
  • Een rode groep zou op één tennisbaan kunnen spelen waarop je 4 veldjes kunt maken en 2 extra veldjes van achterlijn tot het hekwerk. Rood kan ook spelen in een sporthal.

Alleen met behulp van (alle) deelnemende tennisverenigingen is het mogelijk de Kia Rode en Oranje competitie te organiseren. Laat deze activiteit verder groeien en wellicht overtreffen we de aanmeldingen van vorig jaar! We hopen op je medewerking.

Uiteraard dien je wijzigingen tijdig te communiceren naar de functionarissen Tenniskids van de clubs in de betreffende afdeling. Meld een ruiling tijdig bij de KNLTB via tenniskids@knltb.nl. Dan voeren wij de ruiling door op de site, zodat de ‘nieuwe’ host de speeldag kan downloaden in de Tenniskids planner.

Indien je écht geen alternatief vindt voor het hosten, neem dan contact op met de KNLTB via tenniskids@knltb.nl. Dan zoeken we samen naar een oplossing. 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.