Stappenplan Tenniskids planner (hostdag)

De Tenniskids planner is een goed hulpmiddel om je wedstrijden samen te stellen. Met behulp van het KNLTB Tenniskids indeelprogramma is het erg makkelijk om een indeling te maken voor jouw hostdag.

Stap 1: maak een nieuw speeldagbestand

Klik op de link “Een nieuwe speeldag beginnen” en maak een speeldagbestand aan.
Geef dit bestand een willekeurige naam en sla deze op. Let op: zorg dat je het bestand een herkenbare naam geeft (bijvoorbeeld verenigingsnaam en datum van de speeldag).

 

Vul je toernooinummer, gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Volgende’. 

 

Het toernooinummer van de hostdag kan je vinden op tenniskids.toernooi.nl. Onder extra informatie vind je het toernooinummer. 

 

Klik op volgende en selecteer de dag. Als je meerdere afdelingen te ontvangen hebt op dezelfde dag, dan kun je aanvinken welke afdelingen je op de computer wil. Het kan zijn dat een collega Tenniskids functionaris bijvoorbeeld een andere afdeling regelt. 

Stap 2: per team aanvinken wie er aanwezig zijn

Klik op “Aanwezigheid registeren” om de aanwezigheid per kind bij te houden. 

Let op: als je meerdere afdelingen hebt binnengehaald, dan staan de teams in één lijst.

Via de knop ‘Toevoegen’ kan je reservespelers in het team plaatsen mocht er een speler onverwachts verhinderd zijn. In deze database zie je de spelers van de club die dezelfde kleur en hetzelfde niveau hebben en op basis van deze gegevens kunnen invallen.

Let op: je ziet in de spelersdatabase ook spelers/speelsters die al ingedeeld zijn in dit team voor deze dag. Deze spelers/speelsters kun je niet toevoegen aan je team.

Heb je de aanwezigheid geregistreerd? Klik dan op afsluiten. 

Stap 3: wedstrijden genereren

Klik de afdeling aan waarvoor je het wedstrijdprogramma wil genereren (dit moet per afdeling gedaan worden) en bepaal het programma van de dag. Kies het aantal banen en de aantal rondes die je wil spelen.  

Tip! Als het programma gemaakt is, kan je geen extra rondes genereren. Tip is om meerdere rondes aan te maken, je hoeft ze namelijk niet allemaal te spelen. Gemiddeld worden er 5-6 rondes gespeeld (dit hangt van de snelheid van de wedstrijd af). Het is dus een tip om 7-8 wedstrijden te genereren op een speeldag.

Kies je keuze voor alleen enkel of enkel en dubbel. Als je kiest voor enkel en dubbel dan kiest de Tenniskids Planner om te starten met de dubbels zodat zoveel mogelijk kinderen direct kunnen spelen. Als je alles hebt ingevuld, klik je op “Volgende”.

Indien je het wedstrijdprogramma van een andere afdeling wil genereren, klik je weer op “Wedstrijden genereren” en klik je een andere afdeling aan. Je volgt dezelfde stappen. 

Stap 4: uitslagen invullen

Bij uitslagen invullen kan je het wedstrijdprogramma van de dag zien. Je hebt de keuze om alle partijen te zien (dus van iedere afdeling), maar je kan ook kiezen voor alleen een afdeling. 

Als een wedstrijd is afgelopen moet je aangeven wie deze partij heeft gewonnen.  Door dubbel te klikken op een partij opent zich een scherm waar je winnaars kan aanklikken. Deze winnaars worden groen gemarkeerd. Mocht je de winnaars hebben aangevinkt, dan kan je het scherm sluiten.

 

Je kan dit per wedstrijd of per ronde bijhouden, maar je kan ook alles aan het einde van de dag in één keer invullen. Het is niet per sé nodig om ook alle aangemaakte ronden te spelen. Als de dag wat uitloopt, kun je ook besluiten tot het niet (meer) spelen van bijvoorbeeld de laatste ronde, of laatste twee ronden. Het is raadzaam om een eenmaal gestarte ronde wel af te maken. Wanneer je een uitslag hebt verwerkt, komt hij in het tabblad ‘Gespeeld’. 

Stap 5: eindstanden berekenen

Ga terug naar “Overzicht” en klik op eindstanden. De Tenniskids Planner berekent de eindstand en je krijgt een printscreen te zien met de verdiende punten van de dag per team. De Tenniskids Planner berekent een eindstand op basis van de gespeelde partijen. Als een laatste ronde niet meer wordt gespeeld, dan telt hij deze niet meer mee.

Uitleg berekening winnaar (rekenformules)

  1. Elk kind wat speelt in een partij kan een punt verdienen
  2. Dus in een dubbel kunnen dat 2 punten zijn
  3. Als je tegen je eigen club speelt telt de wedstrijd niet mee. 

Stap 6: uitslagen uploaden

Vervolgens kan je de “Uitslagen uploaden” en worden de uitslagen gepubliceerd op tenniskids.toernooi.nl. De behaalde punten worden vermeld bij de betreffende teams. Dit kan uiteindelijk leiden tot het behalen van een bronzen, zilveren en gouden badge.

Tip! Het is mogelijk om de gegevens thuis voor te bereiden en als backup mee te nemen op een USB-stick om op een andere computer verder te gaan. Je slaat de gegevens op met “Backup Toernooi” en je haalt de gegevens binnen met “Restore Toernooi”.

Tip! Ga in de voorbereiding alvast met de Tenniskids Planner aan de slag. Je kan de gegevens op meerdere momenten binnen halen.


Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.