Stappenplan ploegen inschrijven

In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je een ploeg moet inschrijven op tenniskids.toernooi.nl.

Stap 1: Waar moet ik inloggen?

Dat doe je op http://tenniskids.toernooi.nl. Rechts boven in het scherm zie je een oranje knop met ‘inloggen’.

Mocht je meer informatie willen over het inloggen, bijvoorbeeld hoe je aan een inlogcode komt, dan verwijzen wij je graag naar het stappenplan ‘Inloggen’. 

Stap 2: team toevoegen (inclusief contactgegevens)

Voordat je teams gaat inschrijven is het van belang dat de deelnemende kids van je vereniging in de Tenniskids competitie Rood & Oranje eerst geregistreerd staan op de juiste kleur en het juiste niveau (O1, O2, R1 of R2). Als je wilt weten hoe je dat doet, klik hier.

Je wilt nu inschrijven. Zit je op de homepage? Indien niet, dan kun je klikken op het icoontje ‘tenniskids’  links boven in beeld.

 

Links boven zie je een wit balkje, dit is de zoekmachine. Vul hier `voorjaar` in en klik op het oranje vergrootglas. In deze uitleg kiezen we voor Tenniskids competitie voorjaar 2019. Je ziet vervolgens dit scherm:

 

Klik op de blauwe button: inschrijven

Kies vervolgens voor de optie: Online inschrijven met je huidige account.

 

Er wordt een reglement getoond (stap 1). Lees deze goed door. Om verder te kunnen dien je onderaan het reglement een vinkje te plaatsen bij ‘ik ga akkoord’.

Dan klik je op ‘volgende’.

Stap 3: vul het aantal banen in dat beschikbaar is

In het volgende scherm vul je in hoeveel banen er beschikbaar zijn. Het aantal ingevulde banen bepaalt hoeveel teams je zo meteen maximaal kunt inschrijven. Als je bijvoorbeeld 5 invult, dan vermenigvuldigt de site dit automatisch met factor 2,0. Voor de berekening van de totale capaciteit wordt dan uitgegaan van 10 banen. Ieder oranje team dat wordt ingeschreven haalt 3 banen van het totaal van 10 af, ieder rood team haalt 1,5 baan van het totaal van 10 af. Op die manier telt de site terug naar 0. Je kunt derhalve zoveel teams inschrijven tot de capaciteit (bijna) is opgemaakt.

Voor een uitleg over de baancapaciteit en voorbeelden klik hier. Vul het aantal banen in (bijvoorbeeld 5) en klik op volgende. Je ziet dat de site er 10 banen van gemaakt heeft.

 

 

Stap 4: vul de gegevens van het team in

Klik op Team toevoegen.

In het volgende venster vul je de gegevens van het team in, zoals:

  • Selecteer een teamonderdeel. Hier kun je kiezen uit O1, O2, R1 of R2.
  • Contactpersoon. Hier staat standaard de functionaris Tenniskids, maar je kunt hier ook een andere naam invullen.
  • E-mail. Staat al ingevuld, maar je kunt dit ook veranderen.
  • Telefoon. Dit is nog leeg, maar moet wel worden ingevuld.

De contactgegevens worden getoond bij elk team afzonderlijk als de indeling gepubliceerd staat. Je kunt ervoor kiezen bij ieder team een eigen ploegbegeleider in te vullen, maar je kunt ook alles centraal laten lopen via een contact dat je hier invult, bijvoorbeeld de functionaris Tenniskids zelf, of de clubtrainer. Is alles ingevuld, klik dan op OK.

Je gaat weer een scherm terug en je ziet dat door het opvoeren van een O1 team er 3 banen afgehaald zijn. De resterende capaciteit is nu 7.

 

 

 

Op deze manier kun je meerdere teams toevoegen tot de capaciteit is opgemaakt of er te weinig overblijft om nog een extra team toe te kunnen voegen. Als de resterende capaciteit bijvoorbeeld nog 2 is en je wilt nog een extra oranje team inschrijven, dan zou je uitkomen op een negatief getal (-1) daar een oranje team 3 banen van het totaal afhaalt. Dat kan niet, vandaar dat je dan geen Oranje team meer kunt inschrijven. Een rood team zou nog wel kunnen.

Wil je toch nog een extra oranje team inschrijven, dan zou dat kunnen als je de baancapaciteit ophoogt. Onderaan het scherm kun je klikken op ‘vorige’. Je komt dan weer in het scherm waar je de baancapaciteit vastlegt. Maak je er nu 6 banen van (en de site maakt hier weer 12 van voor de berekening), dan is er weer ruimte voor een extra oranje team.

Let er wel op dat je het hosten van de afdelingen wel moet kunnen organiseren. Het kan niet zo zijn dat een afdeling afgezegd moet worden, omdat de baancapaciteit het niet toelaat. Dat leidt tot vele teleurgestelde kinderen en dat kan niet de bedoeling zijn. 

Stap 5: selecteer de spelers

Bij ieder toegevoegd team staat de button ‘Selecteer speler’. Om de teams te vullen met namen klik je hierop. Als je bezig bent met een O1 team, dan laat de site kids zien die in de spelersdatabase de speelsterkte O1 hebben. Alleen O1 kids kunnen worden gekoppeld aan een O1 team. Mis je nog een kind, dan is deze mogelijk niet eerst overgezet naar O1 in de spelersdatabase.

 

Je kunt de kids die in het team spelen aanklikken en met de knop ‘Toevoegen’ naar het rechter deel van het venster verplaatsen. Als dat is gedaan, klik je op ‘Klaar’. Je ziet dan dat ze zijn opgenomen in het team.

 

Als je alle teams hebt gevuld met de kids die hierin spelen, dan klik je op ‘opslaan’.

De totale inschrijving wordt opgeslagen en er volgt een bevestiging van inschrijving naar het e-mailadres dat bij de functionaris Tenniskids op deze site staat vastgelegd. Wees er alert op dat je de bevestiging ontvangt, want dat is je bewijs dat er correct is ingeschreven. Als er geen bevestiging van inschrijving is, controleer dan of je niet iets vergeten bent.

Kom je er niet uit, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de KNLTB. De KNLTB gaat na de sluitingsdatum van inschrijving namelijk vrij snel beginnen met indelen. Het zou jammer zijn als kinderen niet meer mee kunnen doen omdat de inschrijving niet goed is afgerond en verzonden.

Inschrijven = meedoen

We verzoeken de clubs alleen kinderen in te schrijven die hun deelname hebben bevestigd. Een host gaat uit van het aantal te verwachten kids en treft daar ook de voorbereidingen voor (denk aan baantjes klaarmaken, eventuele versnaperingen, etc.). Als opgegeven kids ‘zomaar’ niet komen, dan is dat erg vervelend voor de organisatie en voor de kinderen die wel aanwezig zijn. Inschrijven betekent meedoen. Een enkele keer écht verhinderd zijn, bijvoorbeeld wegens ziekte, kan natuurlijk altijd gebeuren.

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.