Stappenplan invoeren uitslagen Groene competitie

In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je uitslagen invoert voor de Groene competitie binnen tenniskids.toernooi.nl.

Er zijn verschillende accounts te gebruiken voor de invoer van uitslagen van de Groene competitie. Kinderen met een eigen account kunnen autorisatie krijgen, er is een Wedstrijdaccount beschikbaar en de Tenniskids functionaris heeft het totale beheer. Hieronder lees je per account hoe je uitslagen kunt invoeren.

  • Kinderen met een eigen account voor tenniskids.toernooi.nl kun je autorisatie geven door hun persoonlijk account te activeren voor invoer uitslagen. Opgegeven kinderen staan vermeld in de teamopstelling. Achter iedere naam staat een ‘R’ (staat voor Rechten).
    1. Staat de R in een grijs blokje, dan heeft het kind geen eigen account en kan het ook niet gedelegeerd worden.
    2. Staat de R in een rood blokje, dan kun je erop klikken zodat het groen wordt.
    3. Staat de R in een groen blokje, dan kan het kind met het eigen account uitslagen invoeren.

Alleen kinderen die binnen de doelgroep Tenniskids vallen (t/m 12 jaar) kunnen een eigen account aanmaken op tenniskids.toernooi.nl waar zij alleen worden herkend via de Tenniskids database.

  • Er is voor iedere vereniging een Wedstrijdaccount beschikbaar. De inlog is TKNLW + verenigingsnummer en bijbehorend wachtwoord. Dit account kan worden verspreid binnen de vereniging naar degene die je wil delegeren voor het invoeren van uitslagen. Dit account heeft een extra ‘W’ in de inlog wat het verschil aangeeft met het functionaris account.

Weet je het Wedstrijdaccount niet (meer), stuur dan een mailtje naar tenniskids@knltb.nl onder vermelding van je verenigingsnummer.

  • Als functionaris heb je het totale beheer met het verenigingsaccount TKNL (is dus zonder de extra ‘W’) + verenigingsnummer en bijbehorend wachtwoord.

Volg de onderstaande stappen om als functionaris de uitslagen in te voeren.

Stap 1: ga naar de Groene competitie

Na het inloggen klikt de gebruiker rechts in het gele menu op "Groene voorjaarscompetitie".

Daarna klik je jouw verenigingsnaam aan om vervolgens naar het tabblad 'wedstrijden' te gaan. Deze is voor de invoer van de resultaten.

Stap 2: vul de uitslagen van de Groene competitie in

Klik op de knop 'wijzig' achter de juiste wedstrijd van de juiste speeldag. Via 'detail uitslag invoeren' kan je de resultaten vastleggen in het digitale wedstrijdformulier. 

 

Heeft er een speler meegedaan die (nog) niet getoond wordt bij het team, dan kan je deze speler zelf eenvoudig toevoegen door op de teamnaam te klikken. Je geeft aan wie je zoekt en als de speler is gevonden, kan je hem/haar toevoegen aan het team.

Als je klaar bent, klik dan op 'opslaan' en de (tussen)stand wordt doorgezet naar de betreffende afdeling. Als een wedstrijd op een later moment nog moet worden afgespeeld (bijvoorbeeld wegens regen), dan verschijnt de tussenstand tussen haakjes. Het formulier kan na de inhaaldag dan verder volledig worden ingevuld. 

De resultaten van de competitiewedstrijd dienen uiterlijk de dag na de speeldag te zijn verwerkt. Bij verplaatsing dient u de overeengekomen inhaaldag ook uiterlijk de dag na de oorspronkelijke speeldag te vermelden. 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.