TC IJsbaanpad geeft al tijdens schoollessen persoonlijke aandacht

TC IJsbaanpad

Steeds meer tennisverenigingen kennen tennis@school. Via tennis op school komen veel kinderen in een bekende, prettige omgeving voor het eerst in aanraking met tennis. Een leuke vorm van bewegen voor de kinderen en bovendien een uitstekend middel om leden te werven! Dat beseffen ze bij TC IJsbaanpad maar al te goed. De Amsterdammers pakken het grondig aan, waardoor voor de scholieren de weg van de eerste tennisles naar een lidmaatschap wagenwijd open ligt. Het voorlopige resultaat: 50 nieuwe leden.

De kracht van optimaal succes uit Tenniskids@school zit hem vooral in de organisatie. Dat is althans de overtuiging van IJsbaanpad. Vandaar dat verscheidene partijen bij elkaar werden gezocht die allen vanuit hun specialisme een bijdrage kunnen leveren aan succesvol schooltennis. Zo stellen de leraren van tennisschool Tennis Op maat (TOM) volgens de Tenniskids-methode de lessen samen, verzorgen de medewerkers van Combiwel, specialist in maatschappelijke dienstverlening, een goed contact met de scholen en doen de clubmensen van IJsbaanpad er alles aan om de kinderen zich thuis te laten voelen tijdens de diverse lessen.

“Die aandacht voor details is doorslaggevend in dit traject”, zegt voorzitter van IJsbaanpad Ricardo Wijngaarde. “Schooltennis is maatwerk. Ouders kunnen bijvoorbeeld bij de lessen op school en op de club aanwezig zijn en vinden het fijn als er de hele les voldoende aandacht is voor hun kind. Dus hebben wij twee leraren voor de groep. Zo is de groepstraining goed verzorgd, maar is er ook altijd één trainer die persoonlijke aandacht kan geven aan de kinderen.

Thuis voelen

Zo kon IJsbaanpad zich focussen op het contact met de ouders. Zij besluiten in veel gevallen immers bij welke vereniging hun kind lid wordt. Wijngaarde: “Veel clubs hebben de gedachte: ‘we ontvangen de betrokkenen wel als ze bij ons op de club zijn’. Wij doen dat al tijdens de schoollessen. De ouders kennen onze clubmensen daardoor al eerder en dat verlaagt de drempel om zich thuis te voelen bij onze club.”

Driedaags tenniskamp

Na de schooltennislessen hebben de kinderen de mogelijkheid om tegen geringe kosten deel te nemen aan een tienweekse cursus. Maar al deze activiteiten ter bevordering van het tennisplezier staan in het teken van een groter doel: deelname aan het driedaagse tenniskamp. Tussen de tachtig en honderd kinderen deden mee aan het geheelverzorgde evenement. Naast de tennislessen organiseerden TOM en Combiwel gezelschapspelletjes en andere activiteiten en verzorgde IJsbaanpad een gezonde lunch en onbeperkt fruit. Het kamp werd afgesloten met een ouder-kindtoernooi en een barbecue. Het hele traject sloeg dusdanig goed aan dat IJsbaanpad ruim vijftig nieuwe jeugdspelers mocht verwelkomen. Zo’n dertig kinderen lessen nog en worden mogelijk dus nog lid. “Natuurlijk een mooi resultaat. We gaan komend schooljaar op dezelfde manier verder”, besluit Wijngaarde tevreden.