KSS-3 opleiding voor niet-tennisleraren

De KNLTB biedt vanaf nu ook de KSS-3 opleiding tot padelleraar voor niet-tennisleraren aan. De opleiding is specifiek bedoeld voor ervaren padelspelers die zich verder willen ontwikkelen en de ambitie hebben om spelers op recreatief en licht prestatief niveau verder te brengen. Gerenommeerde experts leveren hun bijdrage in deze door het NOC*NSF goedgekeurde opleiding.

Tijdens deze opleiding ontwikkelen cursisten zich op het gebied van methodiek, didactiek, psychologie, sportgezondheidsleer, techniek en tactiek in de rol van leraar. Ze gaan trainingen voorbereiden en verzorgen en evalueren deze vervolgens. 

De opleiding wordt gegeven in groepen van maximaal 12 cursisten met een leercoach als opleider (een kerndocent/expert). Er wordt uiteraard aandacht besteed aan de theorie, maar we proberen zoveel mogelijk op de baan te staan om al het geleerde in de praktijk te brengen.

De opleiding bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten. Elke bijeenkomst is van 9.00 tot 15.00 uur. Daarnaast worden Proeven Van Bekwaamheid (PVB's) afgenomen en zijn er gedurende de opleiding 3 theorietoetsen (Algemene theorie/Sportgezondheidsleer, Didactiek/Methodiek en Techniek/Tactiek). De cursist loopt gedurende de opleiding een stage van 60 uren bij een gelicenseerde trainer/leraar.

Inhoud opleiding

Een aantal van de onderwerpen die uitgebreid aan bod komen:
Spelniveau inschatten / Beginsituatie inschatten / Doelen stellen / Oefenstof ontwikkelen / Motorisch leren / Feedback geven / Communiceren en leiding geven / Techniek / Tactiek / Didactiek / Methodiek / Organiseren evenement / Aansturen vrijwilligers / Periodeplan maken.

Omvang

De opleiding omvat ongeveer 200 uur. Deze uren worden verdeeld over cursusdagen (84), stage (60) en zelfstudie (56). De kosten voor de Padel opleiding bedragen € 1.395,- excl. BTW. De kosten voor de PVB bedragen € 255,- excl. BTW. De opleiding vindt plaats op donderdagen van 9.00 tot 15.00 uur bij Racketcentrum Zeewolde (Eikenlaan 92).

Data

De opleiding start op 14 november 2019. De ‘testdag’ is 7 november 2019.
De lesdagen in november zijn: 14, 21 en 28 november.
De lesdagen in december zijn: 5, 12 en 19 december. 
De lesdagen in januari zijn: 9, 16, 23 en 30 januari.
De lesdagen in februari zijn: 6,13, 20 en 27 februari.
De laatste lesdag is op 5 maart. 
De examens vinden plaats in het voorjaar 2020. 

Toelatingseisen

- Elke kandidaat levert een CV aan, waaruit aantoonbaar blijkt welke wedstrijdervaring aanwezig is, welke actuele speelsterkte men heeft en het hoogst genoten opleidingsniveau blijkt
- Minimumleeftijd 18 jaar
- Lid van de KNLTB
- Minimaal MBO4 werk- en denkniveau 

Testdag

Om te worden toegelaten voor de opleiding moet de toekomstige cursist eerst door een zogenoemde testdag komen. De testdag vindt plaats bij Racketcentrum Zeewolde en is bedoeld om een introductie te geven over de opleiding en de speel- en aangeefvaardigheid te toetsen. Ook kijken we naar de motivatie om deze opleiding te volgen. Aanmelden voor de testdag kan hieronder. 

Voor meer informatie kun je ook altijd mailen naar padelleraren@knltb.nl