Competitie

Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Samen met De Nederlandse Padelbond (NPB) introduceren we in 2020 een gezamenlijke wedstrijdkalender voor competities en toernooien. Hiermee kun je in je eigen regio en op je eigen niveau meer wedstrijden spelen.

Voor- en Najaarscompetitie 

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Jeugdcompetitie

Net als in het voorjaar wordt in het najaar ook een padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. 

Ook bij de jeugdcompetitie wordt er gespeeld over 4 partijen, bestaande uit 2 gewonnen sets, waarbij in een eventueel beslissende 3e set een wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld.

Inschrijving & aanwijzen VCL

De inschrijving van de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider (VCL). De VCL is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant. 

Aanmelden van de VCL kan per mail via wedstrijdtennis@knltb.nl

Klassen

In de Voor- en Najaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Er wordt gespeeld in 5 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • Hoofdklasse – wedstrijdspelers 
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner