Competitie

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie in zowel het voorjaar als najaar. Competitie spelen biedt padelspelers veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar ze kunnen zichzelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die ze spelen. Hiermee kunnen ze hun padelrating proberen te verbeteren! Dat maakt het spelen van competitie nog leuker.

Voor- en Najaarscompetitie 2019

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Jeugdcompetitie

Net als in het voorjaar wordt in het najaar ook een padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. 

Ook bij de jeugdcompetitie wordt er gespeeld over 4 partijen, bestaande uit 2 gewonnen sets, waarbij in een eventueel beslissende 3e set een wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld.

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving van de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant. Teams inschrijven voor de KNLTB Najaarscompetitie is mogelijk van 13 juni t/m 1 juli.

Aanmelden van de VCLP kan per mail via wedstrijdtennis@knltb.nl

Klassen

In de Voor- en Najaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Topklasse

In 2019 vindt er promotie en degradatie plaats in de Topklasse, waarbij de nummers 1 tot en met 3 het recht voor de Topklasse in 2020 behouden en de nummers 4 en 5 strijden in kruisfinales voor een plek in Topklasse 2020 de nummers 6 t/m 8 degraderen naar de Hoofdklasse in 2020.

Speeldata Najaarscompetitie 2019

De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2019 vind je hier.