Tenniskids Alles-in-1

Tennis is de allerleukste sport! Maar, voor ouders niet altijd even overzichtelijk en makkelijk te regelen. Vaak moet er voor het lidmaatschap, de competitie, de tennislessen en andere activiteiten apart worden opgegeven en betaald. Dit kan anders! Bij voetbal of hockey bijvoorbeeld gaan kinderen automatisch ook wedstrijdjes spelen. Bij tennis is dit helaas nog niet vanzelfsprekend.

Hier wil de KNLTB graag verandering in brengen: ouders geven hun kinderen op voor Tenniskids Alles-in-1 Basis en daarmee zijn de kinderen lid van de club én kunnen zij direct competitie spelen in de World Tour of Groene competitie. Bij Tenniskids Alles-in-1 Plus zitten hier ook tennislessen bij. Tenniskids Alles-in-1 Top is nog completer. Met Tenniskids Alles-in-1 is alles voor de kinderen in één keer geregeld en weten ouders ook direct waar ze financieel aan toe zijn. Op deze manier wordt het vanzelfsprekend dat kinderen in het weekend ook competitie of andere wedstrijdjes spelen.

De vereniging, de ouders en kinderen zijn hierbij gebaat. Het aanbieden van een Alles-in-1 pakket zorgt ervoor dat er meer kinderen vanaf Tenniskids Rood meteen ook meedoen aan de World Tour en later Groene competitie. Daardoor gaan ze meer tennissen en meedoen aan verschillende activiteiten. Kinderen ervaren meer een teamgevoel en krijgen nog meer lol in tennis. Hierdoor blijven ze langer met plezier tennissen!

Pakketten

Je kunt als club verschillende varianten van een Alles-in-1 pakket aanbieden:

Tips

 • Overleg met de trainer/tennisschool:
  • Hoe de kosten en baten onderling verrekend worden: stuur de ouders dus 1 totaalfactuur.
   • Uitzondering: verenigingen die een overeenkomst van opdracht hebben gesloten met een zelfstandige trainer (zzp’er) óf met een tennisschool die feitelijk bestaat uit een zelfstandige trainer en/of qua inkomsten voor het grootste deel economisch afhankelijk is van de vereniging, kunnen het beste de factuur sturen voor alleen de contributie. De trainer/tennisschool kan dan een aparte factuur sturen voor het lesgeld. Op basis van de modelovereenkomst van opdracht van de KNLTB die de Belastingdienst heeft goedgekeurd, moet de zelfstandige tennisleraar namelijk zelf de lesgelden innen. Mocht je nog vragen hebben over de facturatie dan helpen we je graag. Stuur dan een mail naar juridischezaken@knltb.nl.
  • Wat de mogelijkheden zijn om de prijs per onderdeel te verlagen bij een Alles-in-1 pakket. Naarmate het pakket completer wordt, van basis naar plus en top, worden de kosten van de onderdelen relatief goedkoper.  
 • Bedenk voor welke leeftijdsgroep(en) je dit Alles-in-1 pakket wilt aanbieden. Alleen voor Tenniskids of trek je de doelgroep breder en door naar 5-18 jaar?
 • Geef de optie om gespreid te betalen, dat werkt drempelverlagend
 • Organiseer voor de start van de competitie een ouderbijeenkomst, waarin je de teamindeling bekendmaakt, de ouderfolder meegeeft en vragen van ouders kunt beantwoorden.

Succesverhalen

Bij een aantal tennisclubs is een Alles-in-1 pakket al geïntroduceerd. En met succes! Je leest er meer over in onderstaande succesverhalen.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.