Padel

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie in zowel het voorjaar als najaar. Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Hiermee kun je je padelrating proberen te verbeteren! Dat maakt het spelen van competitie nog leuker.

Voor- en najaarscompetitie 2018

Voor wie?

Iedereen: van beginner tot wedstrijdspeler, zowel KNLTB-leden als niet KNLTB-leden.

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving van de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). Deze rol is nieuw, graag horen wij daarom wie deze persoon is voor jouw vereniging. De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant.

Aanmelden van de VCLP kan via dit formulier. Zodra de VCLP bij ons is aangemeld, ontvangt deze persoon het digitale aanmeldformulier voor inschrijving voor de competitie en het competitiereglement.

Klassen

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De acht teams die in aanmerking komen voor deze klasse ontvangen van de KNLTB een uitnodiging. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Speeldata voorjaarscompetitie 2018

De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier.

De speeldata voor de Topklasse Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier.

Speeldata najaarscompetitie 2018

De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2018 vind je hier

Play-offs Topklassen en KNLTB NK Padel

De playoffs van de Topklasse zullen op 1 juli 2018 gespeeld worden. Het KNLTB Padel NK vindt net als vorig jaar plaats tijdens de Ricoh Open in week 24, de finales zullen gespeeld worden op 16 juni 2018.