Padel

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie in zowel het voorjaar als najaar. Competitie spelen biedt padelspelers veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar ze kunnen zichzelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die ze spelen. Hiermee kunnen ze hun padelrating proberen te verbeteren! Dat maakt het spelen van competitie nog leuker.

Voor- en najaarscompetitie 2018

Voor wie?

Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving van de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant.

Aanmelden van de VCLP kan per mail via wedstrijdtennis@knltb.nl

Klassen

In de Najaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond (nieuw!), zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen.

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. Voor de Topklasse (alleen zondag) dient de VCLP een promotieverzoek in te dienen. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Speeldata Najaarscompetitie 2018

De Najaarscompetitie padel wordt gespeeld in september en oktober (inhaaldagen in november). De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2018 vind je hier

Speeldata Voorjaarscompetitie 2018

De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier. De speeldata voor de Topklasse Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier.

Play-offs Topklasse

De speeldata voor de Topklasse Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier. De playoffs van de Topklasse worden op 1 juli 2018 gespeeld.