Padel

De KNLTB werkt aan de ontwikkeling van de padelsport in ons land. Dit doen we onder andere door promotie van de sport, het aanleggen van padelbanen en het organiseren van een padelcompetitie en toernooien.

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie in zowel het voorjaar als najaar. Competitie spelen biedt padelspelers veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar zij kunnen zichzelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die ze spelen.

Voor wie?

Iedereen: van beginner tot wedstrijdspeler, zowel KNLTB-leden als niet KNLTB-leden.

Rating

Alle deelnemers krijgen een padelrating. Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele rating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). Deze rol is nieuw, graag horen wij daarom wie deze persoon is voor jouw vereniging. De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant.

Aanmelden van de VCLP kan via dit formulier. Zodra de VCLP bij ons is aangemeld, ontvangt deze persoon het digitale aanmeldformulier voor inschrijving voor de competitie en het competitiereglement.

Padelcompetitie najaar 2017

Hoe ziet de competitie eruit?

 • Indeling in poules van 4 of 8 teams (waar mogelijk)
 • Afhankelijk van bovenstaand punt, uit & thuis wedstrijden
 • De teamgrootte: minimaal 4 spelers
 • 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte (DSS)
  • Topklasse – wedstrijdspelers, rating tennis ca. 1-2. De acht teams die in aanmerking komen voor deze klasse ontvangen van de KNLTB een uitnodiging. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers, rating tennis ca. 3-4
  • 2e klasse – gevorderden, rating tennis ca. 5-6
  • 3e klasse – beginners, rating tennis ca. 7-9
 • Per klasse wordt er één categorie aangeboden; heren, dames en gemengd spelen door elkaar.
 • Er wordt gespeeld op dezelfde speeldata als de Najaarscompetitie tennis (zaterdag en zondag).
 • Twee keer spelen in één week of spelen voor twee verenigingen. In de Padelcompetitie mag je twee keer in de week (dus zowel op zaterdag als zondag) in een ploeg competitie spelen. Hiervoor is geen dispensatie nodig. De speler moet wel bij beide verenigingen als padellid aangemeld zijn. Zorg ervoor dat de speler in beide ploegopgaven wordt benoemd.
 • Per speeldag worden 4 wedstrijden gespeeld. Bij iedere wedstrijd is een eventuele derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (10-pt).

Speeldata
Week 37: Zaterdag 16 & zondag 17 september
Week 38: Zaterdag 23 & zondag 24 september
Week 39: Zaterdag 30 september & zondag 1 oktober
Week 40: Zaterdag 7 & zondag 8 oktober
Week 41: Zaterdag 14 & zondag 15 oktober
Week 42: Zaterdag 21 & zondag 18 oktober
Week 43: Zaterdag 28 & zondag 29 oktober\
Week 44 t/m 46: Inhaaldata

Meer weten over padel?

Wil je weten wat padel kan betekenen voor jouw vereniging? Neem dan contact op met de Accountmanager van jouw district. De KNLTB Accountmanager helpt je verder, van accommodatieadvies tot deelname aan competities en toernooien.