Inschrijven van teams

Als Verenigingscompetitieleider (VCL) kan je de teams van jouw vereniging inschrijven voor alle KNLTB competities.

Enkele maanden voor de start van een competitie ontvangt de VCL per e-mail alle belangrijke informatie voor het inschrijven van teams. De VCL kan de competitiesoort, klasse en indien nodig de spelers opgeven. Ook kan er een verzoek worden ingediend als het gaat om het spelen in een hogere/lagere klasse of als er een voorkeur is om teams tegelijk uit of thuis te laten spelen. Wanneer de teams zijn ingeschreven ontvangt de VCL per e-mail een bevestiging.

Inschrijven van teams

De inschrijving voor zowel de seniorencompetities als ook voor de jeugd vinden plaats op MijnKNLTB.nl. Voordat je aan de slag gaat op MijnKNLTB.nl moet je je eenmalig registreren. Dit doe je door op de homepage te kiezen voor 'Registreren'. Vul je bondsnummer, geboortedatum en geslacht in. Vervolgens kan je je aanmelden met een zelfgekozen accountnaam en wachtwoord. Je kan ook inloggen met bestaand account van de website www.toernooi.nl.

Aan de slag

Als je een account hebt aangemaakt kan je starten met de inschrijving van jouw teams. De inschrijving van teams gaat heel gemakkelijk en wijst voor zich. Mocht je toch vragen hebben de inschrijving? Raadpleeg dan het stappenplan of de meestgestelde vragen onderaan deze pagina. 

Op MijnKNLTB.nl kan een incomplete inschrijving tussentijds worden opgeslagen. In oranje wordt aangegeven welke inschrijving nog niet compleet is. Zorg er wel voor dat voor het sluiten van de inschrijfperiode de inschrijving compleet wordt gemaakt. Je bent klaar met je inschrijving als er een groene 'V' in beeld verschijnt met de melding Het inschrijven van je teams is gelukt!' en je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Promotie aanvragen

Zijn er binnen jouw club teams die te sterk zijn voor een bepaalde klasse? Vraag dan bij je inschrijving promotie aan. Per team dien je een apart verzoek in. De toewijzing is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen en de overige promotieaanvragen in de betreffende competitiesoort.

Inschrijven competitieteams

1. Ik zie niet alle competities, waarvoor ik wil inschrijven, in de lijst staan.

Pak het stappenplan erbij en kijk naar stap 3. Klik bovenaan de pagina op het jaartal van de betreffende competitie. De competities waarvoor kan worden ingeschreven komen in beeld.

2. Hoe kan ik zien voor welk team er al een ploegrecht is (Voorjaarscompetitie) en welk team ik opnieuw moet inschrijven?

Volg het stappenplan en ga naar stap 5. Op dit scherm zie je welke ploegen van jouw vereniging vorig jaar aan de betreffende competitie hebben deelgenomen. Als er in de eerste kolom ‘Recht’ staat, dan betekent dit dat het hier om een ploegrecht voor een bepaalde klasse gaat. Voor de overige teams geldt vrije inschrijving. Extra teams kan je inschrijven via de optie ‘Team toevoegen’. Via ‘Acties’ kan je teams wijzigen en terugtrekken.

3. Hoe kan ik promotie en degradatie aanvragen?

Volg het stappenplan en ga naar stap 5. Als je voor een team promotie wilt aanvragen dan doe je dit via ‘Acties’ en dan ‘Wijzigen’. In het veld dat dan opent, zie stap 5, kan je kiezen voor de optie promotie of degradatie aanvragen. Bij het aanvragen van promotie zal je naast de toelichting ook een ploegopgave moeten doen. Spelers kan je toevoegen door in het zoekvenstertje de naam (of een deel van de naam) of bondsnummer in te voeren en vervolgens op ‘Toevoegen’ te klikken. Het ploeggemiddelde wordt vervolgens automatisch berekend. Bij het aanvragen van degradatie is het geven van een toelichting voldoende. 

4. Is er een maximaal aantal spelers dat opgegeven kan worden en kan ik spelers opgeven die nu nog geen lid zijn van de vereniging?

Het maximum aantal spelers dat opgegeven kan worden is tien (bij gemengde teams maximaal 5 dames en 5 heren). Spelers die nog geen lid zijn van de betreffende vereniging, maar wel lid zijn van een andere vereniging kunnen door middel van hun volledige bondsnummer worden toegevoegd.

5. Wat is het thuis-thuis schema?

Wil je op een dag(deel) alle teams thuis laten spelen? Dit is mogelijk voor maximaal 4 teams. Kijk op het stappenplan bij stap 7 en zet een vink bij het betreffende dagdeel.

6. Wie ontvangt de bevestiging van de inschrijving?

Alleen de VCL die de inschrijving heeft gedaan, ontvangt per mail een pdf met de bevestiging van de ingeschreven teams, spelers, promotieverzoeken en eventuele thuis-thuisverzoeken.

7. Kan ik de e-mailberichten die ik heb ontvangen ook terugvinden in mijn account?

Ja. Je kan de berichten die je hebt ontvangen allemaal terugvinden op MijnKNLTB.nl. Klik, wanneer je bent ingelogd, rechtsboven op je 'Naam' en klik vervolgens op Berichten. Daar zie je dan onder andere de inschrijfbevestiging van de competitie staan. Daarnaast ontvang je van ons ook een aparte e-mail ter bevestiging van de inschrijving.

Registreren en inloggen

1. Via welke link of website kan ik inloggen?

Klik hier om te starten met inschrijven.

2. Hoe kan ik een account aanvragen?

Klik hier en kies Registreren. Vul je bondsnummer, geboortedatum en geslacht in. Hierna kan je op 2 manieren je account aanvragen:

  1. Met een nieuwe accountnaam en wachtwoord
  2. Via je Toernooi.nl account en wachtwoord

Zodra je account is aangemaakt ontvang je een e-mail. Klik op de link in de e-mail om je account te activeren.

3. Is mijn account alleen te gebruiken voor mijn rol als functionaris VCL of is dit ook mijn persoonlijke account?

Als speler en functionaris maak je gebruik van hetzelfde account op MijnKNLTB.nl. Via het VCL menu (links onderin) kan je de functionaris taken voor jouw vereniging uitvoeren. De overige menu-onderdelen zijn voor jou persoonlijk.

4. Ik ben ingelogd maar ik zie mijn vereniging en/of VCL functie niet staan.

Je staat bij in onze database niet geregistreerd als Verenigingscompetitieleider. De Ledenadministrateur van jouw vereniging kan jou aanmelden als VCL (indien je een VCL-certificaat hebt). Als je bent aangemeld als VCL kan je de volgende dag competitieteams inschrijven op MijnKNLTB.nl.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.