Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Inschrijven teams

Willen de leden van jouw vereniging zich inschrijven voor de competitie? De Verenigingscompetitieleider (VCL) kan teams inschrijven voor alle KNLTB competities.

Enkele maanden voor de start van de competitie kan de VCL teams inschrijven voor de competitie. De VCL kan de competitiesoort, klasse en indien nodig de spelers opgeven. Ook kan er een verzoek worden ingediend als het gaat om het spelen in een hogere/lagere klasse of als er een voorkeur is om teams tegelijk uit of thuis te laten spelen. Wanneer de teams zijn ingeschreven ontvangt de VCL per e-mail een bevestiging.

Inschrijving competitie 

Het opgeven van teams gaat via mijnknltb.toernooi.nl. Voordat je aan de slag gaat in MijnKNLTB moet je je registreren. Dit doe je door op de homepage te kiezen voor 'Registreren'. Vul je bondsnummer, geboortedatum en geslacht in. Vervolgens kun je je aanmelden met een zelfgekozen accountnaam en wachtwoord of inloggen met je al bestaande account van de site toernooi.nl.

Aan de slag
Als je een account hebt aangemaakt kun je gaan starten met het inschrijven van de teams. Het opgeven van teams is gemakkelijk. Mocht je vragen hebben over het inschrijven van teams, raadpleeg dan het stappenplan en onze meestgestelde vragen onder aan deze pagina. 

Wanneer je jouw inschrijvingen tussendoor wil bewaren omdat je op een later moment verder wil gaan, moet  je de teams waarvan je nog spelers moet toevoegen,  tijdelijk op terugtrekken zetten. De afgeronde inschrijvingen kun je dan tussentijds verzenden. 

Je bent klaar met je inschrijving als er een “V’tje” in beeld verschijnt met de melding “Het inschrijven van je teams is gelukt!” en je een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen.

Promotie aanvragen

Zijn er binnen jouw club teams die te sterk zijn voor een bepaalde klasse? Vraag dan bij je inschrijving promotie aan. Per team dien je een apart verzoek in. De toewijzing is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen en de overige promotieaanvragen in de betreffende competitiesoort.

Dispensatie: 2x spelen in de week

Je kunt als  VCL dispensatie aanvragen voor 2 keer spelen in een speelweek of spelen voor 2 verenigingen. De invallersregeling is versoepeld waardoor voor veel spelers geen dispensatie meer hoeft te worden aangevraagd. De dispensatievoorwaarden vind je hier. Meer informatie over de aanvraag van dispensatie ontvangt de VCL per mail. 

Inschrijven competitieteams

1. Ik zie niet alle competities, waarvoor ik wil inschrijven, in de lijst staan.

Pak het stappenplan erbij en kijk naar stap 3. Klik bovenaan de pagina op het jaartal van de betreffende competitie. De competities waarvoor kan worden ingeschreven komen in beeld.

2. Hoe kan ik zien voor welk team er al een ploegrecht is en welk team ik opnieuw moet inschrijven?

Volg het stappenplan en ga naar stap 5. Op dit scherm zie je welke ploegen van jouw vereniging vorig jaar aan de betreffende competitie hebben deelgenomen. Als er in de eerste kolom ‘Recht’ staat, dan betekent dit dat het hier om een ploegrecht voor een bepaalde klasse gaat. Voor de overige teams geldt vrije inschrijving. Extra teams kan je inschrijven via de optie ‘Team toevoegen’. Via ‘Acties’ kan je teams wijzigen en terugtrekken.

3. Hoe kan ik promotie en degradatie aanvragen?

Volg het stappenplan en ga naar stap 5. Als je voor een team promotie wilt aanvragen dan doe je dit via ‘Acties’ en dan ‘Wijzigen’. In het veld dat dan opent, zie stap 5, kan je kiezen voor de optie promotie of degradatie aanvragen. Bij het aanvragen van promotie zal je ook een ploegopgave moeten doen. Spelers kan je toevoegen door in het zoekvenstertje de naam (of een deel van de naam) of bondsnummer in te voeren en vervolgens op ‘Toevoegen’ te klikken. Het ploeggemiddelde wordt vervolgens automatisch berekend.

4. Is er een maximaal aantal spelers dat opgegeven kan worden en kan ik spelers opgeven die nu nog geen lid zijn van de vereniging?

Het maximum aantal spelers dat opgegeven kan worden is tien (bij gemengde teams maximaal 5 dames en 5 heren). Spelers die nog geen lid zijn van de betreffende vereniging, maar wel lid zijn van een andere vereniging kunnen door middel van hun volledige bondsnummer worden toegevoegd.

5. Wat is het thuis-thuis schema?

Wil je op een dag(deel) alle teams thuis laten spelen? Dit is mogelijk voor maximaal 4 teams. Kijk op het stappenplan bij stap 7 en zet een vink bij het betreffende dagdeel.

6. Wie ontvangt de bevestiging van de inschrijving?

Alleen de VCL die de inschrijving heeft gedaan, ontvangt per mail een pdf met de bevestiging van de ingeschreven teams, spelers, promotieverzoeken en eventuele thuis-thuisverzoeken.

7. Kan ik de e-mailberichten die ik heb ontvangen ook terugvinden in mijn account?

Je kunt in Racket ook terugvinden welke berichten je al hebt ontvangen van ons. Je klikt dan, wanneer je bent ingelogd, rechtsboven op je 'Naam' en klikt vervolgens op Berichten. Daar zie je dan onder andere de inschrijfbevestiging van de competitie staan. Daarnaast ontvang je van ons ook een aparte e-mail ter bevestiging van de inschrijving.

Registreren en inloggen

1. Via welke link of website kan ik inloggen?

Klik hier om te starten met inschrijven.

2. Hoe kan ik een account aanvragen?

Klik hier en kies Registreren. Vul je bondsnummer, geboortedatum en geslacht in. Hierna kan je op 2 manieren je account aanvragen:

  1. Met een nieuwe accountnaam en wachtwoord
  2. Via je Toernooi.nl account en wachtwoord

Zodra je account is aangemaakt ontvang je een e-mail. Klik op de link in de e-mail om je account te activeren.

3. Kan ik mijn MijnKNLTB account gebruiken om in te loggen in het nieuwe systeem?

Nee, je moet een nieuw account aanmaken.

4. Is mijn account alleen te gebruiken voor mijn rol als functionaris VCL of is dit ook mijn persoonlijke account?

Als speler en functionaris maak je gebruik van hetzelfde account. Via het VCL menu kan je de functionaris taken voor jouw club uitvoeren. De overige menu-onderdelen zijn voor jou persoonlijk.

5. Ik ben ingelogd maar ik zie mijn club en VCL functie niet staan.

Dit kan door twee dingen komen:

  1. Je hebt je ingelogd met je account en wachtwoord van toernooi.nl zonder je te registreren. Zie vraag 2 voor het registreren in Racket.
  2. Je staat bij ons niet geregistreerd als Verenigingscompetitieleider. De Ledenadministrateur van jouw vereniging kan jou aanmelden als VCL (indien je een VCL-certificaat hebt). Als je bent aangemeld als VCL kun je de volgende dag competitieteams inschrijven in Racket.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.