De gezonde sportkantine

Als KNLTB zijn we ons bewust van het belang van een gezonde leefstijl; een gezonde voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen, voor jong en oud, en een gezond aanbod van eten en drinken past daarom bij de sportieve en maatschappelijke functie van de tennisvereniging.

Na het tennissen gaan veel mensen iets eten en/of drinken in het clubhuis. De meerderheid van de clubhuizen heeft echter nog onvoldoende gezonde alternatieven in hun assortiment.

Het patatje en broodje kroket hoeven niet verbannen te worden maar het zou goed zijn om ook gezonde(re) alternatieven aan te bieden.

Om het belang van gezonde voeding te onderstrepen, werkt de KNLTB samen met o.a. NOC*NSF, Koninklijke Horeca Nederland en het Voedingscentrum aan het project de Gezonde Sportkantine.

Het Voedingscentrum heeft richtlijnen opgesteld om kantines gezonder te maken: de Richtlijnen Gezondere Kantines. Dat kan op verschillende niveaus: brons, zilver en goud. Klik hier om deze brochure te downloaden.

Erik te Velthuis, Manager Voeding in het Topsportcentrum op Papendal, heeft na overleg met de KNLTB een document opgesteld met voorstellen voor gezonde broodjes. Bekijk hier welke opties er zijn.

Op www.gezondesportkantine.nl zijn diverse documenten en materialen te downloaden voor een gezond(er) en verantwoord kantinebeleid. Het aanbieden van gezonde producten in het clubhuis leidt regelmatig tot extra omzet en meer tevreden leden.

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.