KNLTB Leraren App

Vanaf nu kunnen tennisleraren met een geldige licentie gebruik maken van de KNLTB Leraren App. In de app vind je (als tennisleraar) al jouw licentie- en PO-gegevens. Ook is dit DE plek waar je je kunt aanmelden voor de bijscholingen. Met de app heb je altijd en overal praktische content bij de hand!

Alle voordelen op een rijtje;

 • In de app vind je jouw actuele licentiestatus incl. start -en einddatum
 • In de app meld je je aan voor bijscholingscursussen
 • Nieuw: in de app zie je m.b.t. een flexibele tijdlijn hoeveel PO-punten je hebt behaald, hoeveel je er nog moet behalen en wat je ‘’overschot’’ aan PO-punten is
 • Nieuw: licentiekaart bevat einddatum / type licentie
 • Nieuw: de app maakt gebruik van pushnotificaties
  • Bij het behalen van PO-punten
  • Bij verlenging van je licentie
  • Bij een licentiewijziging (A-B / B-C)

Update KNLTB Leraren App (03-2020)
In maart 2020 zijn er nieuwe functionaliteiten beschikbaar in de app. Hierbij is het belangrijk dat je de meeest recente update op je mobiele telefoon hebt staan. 

Hoe zorg ik ervoor dat ik de nieuwste versie van de app heb?
Om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van de Leraren App hebt geïnstalleerd, ga je op jouw telefoon naar de Appstore (bij een iPhone) of naar de Play Store als je een Android telefoon hebt. Als het goed is vind je daar een lijst met apps waarvoor updates beschikbaar zijn. Hier staat ook de KNLTB Leraren App tussen. Klik op de app en volg de instructies om de app te installeren. Zie je de KNLTB Leraren App niet in de lijst staan? Dan heb je mogelijk ingesteld op jouw telefoon dat apps automatisch een update krijgen. In dat geval staat de nieuwste versie van de KNLTB Leraren App dus al op jouw telefoon!

What’s next?

De App is volop in ontwikkeling en de volgende update komt er alweer aan. De eerste update is gericht op het verfijnen van de PO en licentiegegevens. De volgende update richt zich op het delen van relevante content door de KNLTB én door leraren zelf!

In de app zul je binnenkort een nieuwe pagina genaamd ‘Deel en inspireer’ vinden. Hier verzamelt de KNLTB alle nuttige info voor leraren. Denk aan leuke instructieclips, documentatie, belangrijk nieuws en nog veel meer. Ook zal er op termijn de mogelijkheid komen voor leraren om hun eigen inspirerende materiaal te delen. Ken jij bijvoorbeeld een goed YouTube kanaal met interessante video’s voor leraren? Dan kun je de link naar dit kanaal in de app delen met jouw collega’s.

Download de app

De KNLTB Leraren App is te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Je logt in door middel van je bondsnummer en geboortedatum (let op: je logt dus niet in met de loginggegevens voor de Tennisleraren Community). 
In deze handleiding vind je meer informatie over het aanmeldproces. 

Veelgestelde vragen

Wie heeft er toegang tot de app?

Leraren met een geldige licentie hebben toegang tot de app. 
Als je (nog) geen geldige licentie hebt, neem contact op met KNLTB. Samen zorgen we ervoor dat je (weer) toegang krijgt tot de App.

Waarom verdwijnt de Tennisleraren Community en komt er een app voor in de plaats?

De Tennisleraren Community bleek nog niet aan de gewenste verwachtingen te voldoen. Dit moet wel het geval zijn met de KNLTB Leraren app. De app zorgt ervoor dat je overal en dus ook op de baan praktische content bij de hand hebt. Jullie zitten namelijk als tennisleraar vaker achter je mobiele telefoon dan achter je desktop. Ook kunnen we met de app jou actiever betrekken. 

Hoe actueel is de app?

De app is zeer actueel en geeft altijd de actuele status van jouw licentie & PO punten.
KNLTB streeft ernaar om PO- punten binnen één week in de systemen te verwerken. Zodra de punten zijn toegekend is dit direct zichtbaar in de app en ontvang je en pushnotificatie.
Daarnaast zijn alle bijscholingscursussen die op dit moment worden aangeboden terug te vinden in de app.

Hoe kan ik me inschrijven voor bijscholingscursussen?

Inschrijven voor bijscholingscursussen kan via de KNLTB Leraren App EN via CentreCourt: bijscholingen
Inloggen gebeurt op dezelfde wijze als in de KNLTB Leraren App, deze gegevens zijn gelijk!

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen?

Controleer jouw gegevens goed, mocht je toch problemen ervaren en kom je er niet uit, neem dan contact met ons op via tennisleraren@knltb.nl of via 088-130 2600 en we helpen je graag verder.

*Geef hierbij goed aan welke gegevens je hebt ingevoerd
*Geef hierbij duidelijk aan waar in het proces het misloopt
Met deze gegevens trachten wij jou zo snel mogelijk de App in te helpen!

De handleiding vind je hier