Gratis workshop: 'Besturen met een visie'

De KNLTB wil verenigingen sterk en toekomstbestendig maken. Daarom stimuleren we een open blik en een ondernemende houding bij bestuurders, trainers, commissieleden en andere vrijwilligers. Tijden veranderen en ook de manier waarop we sporten. Daarom is het goed om regelmatig na te denken over wat voor vereniging je wilt zijn en wat de koers is die je wilt gaan varen. In de praktijk staan deze vraagstukken niet altijd bovenaan de agenda en zijn er knelpunten waardoor je simpelweg niet altijd aan de strategie toekomt. De KNLTB biedt verenigingen daarom een gratis workshop 'Besturen met een visie' aan om juist op dit gebied te ontwikkelen.

Besturen met een visie 

Wil jij als bestuurder geïnspireerd worden over hoe je nog beter leiding kunt geven aan je tennisclub? Dan is de sessie Besturen met een visie uiterst geschikt. Het traject geeft inzichten en werkwijzen over hoe je zaken binnen de club zo goed mogelijk kunt sturen en aanpakken. Je kunt zo knelpunten die spelen bij je vereniging structureel oplossen. Door de theorie over organisaties en management te koppelen aan de praktijk op de club kun je direct stappen zetten.

Inhoud traject

Deelnemende verenigingen maken kennis met verschillende facetten van het besturen van een vereniging en hoe zij beter richting kunnen geven in een complexe omgeving. Na afloop hebben de deelnemers de koers uitgezet voor de komende 2/3 jaren.

  • 2 bijeenkomsten van 2½ uur (19.00 - 21.30 uur)
  • Bijeenkomst 2 wordt direct tijdens de eerste bijeenkomst gepland
  • Minimaal 2 bestuurders per vereniging aanwezig bij de bijeenkomsten
  • Bijeenkomsten worden zoveel mogelijk bij verenigingen georganiseerd
  • Kosten voor deelname aan het traject zijn voor rekening van de KNLTB

Locaties & datum eerste workshop

De workshop wordt aangeboden op de volgende data en locaties:

Sittard-Geleen: Dinsdag 2 juli

Zoetermeer: Woensdag 3 juli

Assen: Maandag 8 juli

Haarlem: Dinsdag 9 juli

Aanmelden?

De inschrijving regel je via deze aanmeldpagina. Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus meld je snel aan!