Prinses Laurentien op KNLTB Jaarcongres

Naast topspreker hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kunnen we ook filantroop van het jaar Prinses Laurentien verwelkomen op het KNLTB Jaarcongres op 24 november in Nieuwegein. Zij zal de aanwezige bestuurders meenemen in het belang van het betrekken van jeugd bij de besluitvorming op de club.

Het KNLTB Jaarcongres staat dit jaar in het teken van jeugd. Wat vinden ze belangrijk en luisteren we daar wel voldoende naar? Hoe binden we ze aan de club? Prinses Laurentien deelt haar expertise en ervaringen als oprichter van de Missing Chapter Foundation, een organisatie die besluitvormers stimuleert om de perspectieven van kinderen en jongeren structureel mee te nemen in hun beslissingen. In 2014 werd vanuit deze stichting het initiatief ‘Raad van Kinderen’ gelanceerd waarin kinderen strategische dilemma’s van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden (gemeenten en ministeries) onderzoeken. Op basis van eigen onderzoek en gesprekken met de Raad van Bestuur draagt een Raad van Kinderen denkrichtingen en mogelijke oplossingen aan.

Vanuit dit perspectief zal Prinses Laurentien op het congres ingaan op de belangrijke rol van de jeugd, ook bij het besturen van een tennisvereniging. Als bestuurder is het belangrijk dat je alle doelgroepen, inclusief de jeugd, betrekt bij je club. Waarom gaan kinderen tennissen, wat zoeken ze op een club? De vereniging moet een plek zijn waar kinderen graag komen, tennissen met vriendjes en vriendinnetjes. Ze moeten zich er thuis voelen, zodat ze vaker gaan tennissen, het spelletje leuker gaan vinden en zo langer lid blijven. Maar hoe zorg je ervoor dat de belevingswereld van de jeugd onderdeel is van de besluitvorming in het bestuur? Wat kan een club doen om kinderen meer te laten meedenken? Een inspirerend verhaal waar je vervolgens als club mee aan de slag kunt.

Uitreiking KNLTB Jaarprijzen

Aansluitend zullen ook de KNLTB Jaarprijzen voor Vereniging, Vrijwilliger en Toernooi van het Jaar worden uitgereikt. Een deskundige jury heeft de genomineerden beoordeeld en kent de prijzen toe aan een tennisclub en een vrijwilliger van een tennisvereniging die iets bijzonders hebben gedaan op het gebied van jeugd en naar de vereniging die het beste/leukste (jeugd)toernooi heeft georganiseerd.

Meld je snel aan

Heb je je nog niet aangemeld voor het KNLTB Jaarcongres? Doe dit dan snel via de voorzitter of secretaris van jouw club! Hij/zij kan 4 personen aanmelden. Naast Prinses Laurentien en Erik Scherder, is ook Berend Rubingh, de auteur van Back2Basics; de kracht van verenigen, een van de plenaire sprekers en zal het Jaarcongres afsluiten.