Indeling KNLTB Najaarscompetitie, Groene Najaarscompetitie en de Kia World Tour bekend!

Over een maand beginnen de KNLTB Najaarscompetitie, de Groene Najaarscompetitie en de Kia World Tour en vandaag zijn de indelingen online gepubliceerd. Dat betekent dat  verenigingscompetitieleiders (VCL) vanaf nu de indelingen van de KNLTB Najaarscompetitie én de Groene Najaarscompetitie kunnen bekijken op MijnKNLTB.nl. De indeling voor de Kia World Tour staat op tenniskids.toernooi.nl.

Natuurlijk wil je ook alle competitiespelers op de hoogte brengen van de indeling. Het is voor hen één van de hoogtepunten van het tennisseizoen! Spelers kunnen ook vanaf vandaag de indeling van de KNLTB Najaarscompetitie op MijnKNLTB.nl. Klik hier voor een eenvoudig stappenplan met een uitleg hoe ze de indeling kunnen vinden.

Nieuwe website voor indeling Groene Najaarscompetitie

De KNLTB heeft in het voorjaar alle informatie over competitie en toernooien voor de senioren en de oudere jeugd gebundeld op één website. Vanaf nu is daar ook de Groene Competitie aan toegevoegd. Voor de informatie over de indeling, standen en uitslagen van de Groene competitie kan je vanaf nu terecht op: MijnKNLTB.nl. De website is gratis toegankelijk, overzichtelijk, eenvoudig en werkt prettig op desktop, tablet èn mobiel. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe website, relevante links én handige stappenplannen.

Indeling Kia World Tour

De indeling van de Kia World Tour vind je op http://tenniskids.toernooi.nl. Zoek bij ‘Clubs’ naar jouw eigen club en selecteer jouw team. Ga vervolgens naar kalender om de wedstrijden te zien. Wanneer je ingelogd bent als functionaris kan je onder ‘speelplan’ zien wanneer je voor welke afdeling host.

Uitnodigen van ploegen

Als VCL ben je verplicht de bezoekende teams uiterlijk acht dagen voor een speeldag digitaal een uitnodiging te sturen. Ook daarvoor is een stappenplan beschikbaar. Lees dat vooral goed een volledig door voordat je aan de slag gaat. Als VCL kan je op MijnKNLTB.nl ook zelf de rol van uitslagengedelegeerde (aanvoerder) toekennen. Zijn de details verouderd, vraag de ledenadministrateur dit dan direct aan te passen.

Dispensatie Aanvragen

De dispensaties twee keer spelen in één week (voor één vereniging) kunnen aangevraagd worden op MijnKNLTB.nl (onder “Dispensaties”). Met ingang van dit jaar is de invallersregeling versoepeld. Hierdoor zal de dispensatie 2x spelen voor 1 vereniging in vergelijking met vorig jaar in ongeveer 90% van de gevallen niet meer nodig zijn. Tijdens het invoeren van een dispensatie twee keer spelen in één week voor één vereniging rekent het systeem op basis van de gemiddelden in de klassenvolgorden automatisch het verschil tussen beiden teams voor je uit. Alleen als de gemiddelden meer dan 2 punten verschillen is het mogelijk dispensatie aan te vragen. Klik hier voor het stappenplan voor de aanvraag van dispensatie twee keer spelen voor één vereniging.

De aanvraag voor dispensatie spelen voor twee verenigingen kan via een online formulier aangevraagd worden. Klik hier voor het formulier. Voorafgaand aan de start van de Najaarscompetitie sturen wij het overzicht met deze dispensaties ter controle en accordering naar alle VCL’s.

Dispensatie-aanvragen moeten uiterlijk op 1 september 2018 worden ingediend bij de KNLTB.

Verkort Spelen

Tijdens de KNLTB Najaarscompetitie geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen, bij zowel senioren- als jeugdcompetities. De beslissende wedstrijdtiebreak wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met twee punten verschil. Voor  8&9 Tennis geldt tijdens de Najaarscompetitie Compact Spelen.

Contact

Ten slotte wenst de KNLTB alle VCL’s veel succes met de laatste voorbereidingen. Is nog niet alles geheel duidelijk, lees alle beschikbare informatie over de Najaarscompetitie hier. Specifieke vragen? Stel ze via wedstrijdtennis@knltb.nl. Heb je vragen over de Kia World Tour of de Groene Najaarscompetitie? Stuur ze naar: tenniskids@knltb.nl.