De Zwarte Tulpen: nomineer jouw club of vrijwilliger!

Heeft jouw vereniging vernieuwende initiatieven genomen of bijvoorbeeld een succesvol project opgezet omtrent ledenwerving en- behoud, jeugdbeleid, duurzaamheid of een ander thema? Of is er op jouw club een vrijwilliger die vaak het voortouw neemt en het verdient om eens flink in het zonnetje te worden gezet? Zowel verenigingen als vrijwilligers kunnen vanaf nu tot 22 oktober worden genomineerd voor de titel Vereniging en Vrijwilliger van het Jaar. En in 2018 wordt ook voor het eerst een prijs voor het Toernooi van het Jaar vergeven!

De KNLTB kent de Zwarte Tulpen voor de ‘Vereniging van het Jaar’ en de ‘Vrijwilliger van het Jaar’ jaarlijks toe aan een club en vrijwilliger die op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leveren aan de tennissport in Nederland. Een jury, bestaande uit Algemeen Directeur Erik Poel, Directeur Dienstvereniging Robert Jan Schumacher en Bondsbestuurslid Dorien Everaars, beoordeelt de inzendingen en bepaalt per categorie drie genomineerden. De winnaars van de KNLTB Jaarprijzen worden bekendgemaakt tijdens het KNLTB Jaarcongres op 24 november in Nieuwegein.

Gouden KNLTB-ledenpas

De titel 'Vereniging van het Jaar' levert je als club veel op! Naast het ontvangen van de prestigieuze  Zwarte Tulp krijgen alle leden van jouw club een exclusieve gouden KNLTB-ledenpas. Zo blijft de status ‘Vereniging van het Jaar’ niet onopgemerkt richting andere clubs, zoals bijvoorbeeld tijdens de competitie, wanneer de pasjes getoond moeten worden. Bovendien wordt de gelukkige tennisclub nadrukkelijk in de schijnwerpers gezet via de kanalen van de KNLTB en kan de winnaar doorgaans ook rekenen op de nodige aandacht in de regionale en lokale media. En dat geldt net zo goed voor de Vrijwilliger van het Jaar!

Nomineren

Moet jouw club of een vrijwilliger op jouw vereniging absoluut in aanmerking komen voor deze prijs? Nomineer de club of de vrijwilliger dan door onderstaand formulier volledig in te vullen en voor 1 november 2018 (eventueel met extra bijlagen) te sturen naar verenigingsondersteuning@knltb.nl.  Let op dat je het formulier volledig invult! Onvolledig ingevulde formulieren kunnen niet in behandeling worden genomen.

Nomineer jouw ‘Vereniging van het Jaar’

Nomineer jouw ‘Vrijwilliger van het Jaar’

Nieuw – Toernooi van het Jaar

Ten slotte is er dit jaar dus voor het eerst een prijs voor het Toernooi van het Jaar te vergeven. Heb jij het afgelopen jaar een toernooi gespeeld waar je met veel enthousiasme op terugkijkt? En is dit toernooi hét toernooi waar iedereen het nog het hele jaar over heeft? Nomineer dit toernooi dan voor de verkiezing ‘Toernooi van het Jaar 2018’, de prijs voor de vereniging die het beste/leukste toernooi heeft georganiseerd.Dat kan via het daarvoor bestemde formulier volledig in te vullen en voor 22 oktober 2018 te sturen naar wedstrijdtennis@knltb.nl. Ook deze winnaar wordt uiteindelijk bepaald door de jury en bekendgemaakt tijdens het KNLTB Jaarcongres.