Promoot tennis en jouw club: organiseer een open dag en doe mee aan de AH Sportactie

De zomer staat voor de deur, maar na de zomervakantie zijn er tal van activiteiten en acties die je met jouw club kunt ondernemen of waarbij je kunt aanhaken. En nu is hét moment om je daar op voor te bereiden!

Zo is het slim om na de zomervakantie op de club een open dag te organiseren. Vorig jaar bleek op basis van onderzoek en eerdere wervingsacties dat nieuwe tennissers hun weg naar de club voornamelijk vinden door contact met al tennissende familieleden, vrienden en bekenden. Op basis daarvan werd materiaal beschikbaar gesteld onder het motto ‘Tennis. Love the Game’, om je eigen open dag goed te promoten.

Open Dag

Nu zijn de promotiematerialen voor de organisatie van een open dag uitgebreid en is het ook mogelijk het juiste materiaal te kiezen op basis van de doelgroep die je bij uitstek wilt bereiken. Zo kun je materialen kiezen waarmee je mannen en vrouwen, families, kinderen of rolstoeltennissers aanspreekt. Bovendien kun je jouw open dag extra in de schijnwerpers zetten door deze aan te melden op Tennis.nl. Dat doe je met het speciaal daarvoor bestemde inschrijfformulier. Plannen maken en een open dag groots aanpakken, kan aanzienlijk lonen. Dat bleek onlangs ook bij TV Terweijde in Culemborg.

Nationale Sportweek, AH Sportactie

Natuurlijk is er in september ook weer de Nationale Sportweek, waarin door heel Nederland sport wordt gepromoot en alle sporten én sportclubs de mogelijkheid hebben zichzelf van hun beste kant te laten zien. En net als vorig jaar valt tijdens de Sportweek het startschot voor de AH Sportactie. Van 17 september tot en met 30 september ontvangen klanten in alle Albert Heijn winkels bij elke keer boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nl bij de deelnemende clubs.

Wil je meer leden op jouw club verwelkomen en mensen kennis laten maken met tennis op jouw club? Maak dan een profiel aan op Clubprofiel.nl en meld je aan voor Nationale Sportweek en de AH Sportactie. Vervolgens kun je activiteiten aanmelden waar straks geïnteresseerden met sportcredits zich voor kunnen inschrijven. Vorig jaar werd tussen de 35 en de 50 procent van de deelnemers aan de AH Sportactie uiteindelijk lid van een sportvereniging!

Na de zomervakantie liggen er dus grote kansen om nieuwe leden te werven! Organiseer eerst een open dag, benut de Nationale Sportweek optimaal en doe vervolgens mee aan de AH Sportactie. Het is hét recept om zo veel mogelijk nieuwe leden te verwelkomen op jouw tennispark!