Ideaal voor de startende tennisser: 8&9 Tennis tijdens de Najaarscompetitie

Binnen veel verenigingen vormen ze vaak een grote groep: tennissers met speelniveau 8 en 9. Vaak zijn het enthousiastelingen die graag ervaring op willen doen. En dat kan natuurlijk het beste met tennissers van vergelijkbaar niveau. Voor hen is de 8&9-competitie ideaal. En wat blijkt: tennissers die competitie spelen, hebben een grotere binding met de club en blijven daardoor langer lid. Genoeg reden dus om 8&9 Tennis aan te bieden op jouw club en teams in de schrijven voor de komende Najaarscompetitie. 8&9 Tennis: Dubbel Zo Leuk!

Voor spelers die net begonnen zijn met tennis of graag competitie spelen op hun eigen niveau is 8&9 Tennis een uitstekende speelvorm. Als club biedt je daarmee een grote groep leden een ideale manier om nog meer uit de tennissport te halen. Zij spelen op een laagdrempelige manier en in een gezellige sfeer wedstrijden tegen andere clubs. De vereniging plukt daar de vruchten van, want door de grotere binding met de club lever je een aanzienlijke bijdrage aan het ledenbehoud.

Bij 8&9 Tennis wordt er compact gespeeld (bij 40-40 beslissend punt en een wedstrijdtiebreak in plaats van een volledige derde set), waardoor wedstrijden maximaal anderhalf uur duren en de druk op de baanbezetting minimaal is. De resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte; de druk van het moéten presteren speelt dus geen rol. Met drie tennissers in een team kun je al van start. Elk team speelt tijdens een speelronde twee dubbels, waarbij alle combinaties mogelijk zijn. Clubs hebben de keuze om op donderdagavond of op zondagmiddag aan te bieden.

Ga jij dit najaar 8&9 Tennis aanbieden?

De KNLTB een toolkit samengesteld om 8&9 Tennis op jouw club te promoten Verenigingen ontvingen reeds de wervingsposters en flyers die verspreid kunnen worden in het clubhuis. Op Centrecourt.nl vind je handige graphics en promotieteksten die je kunt gebruiken voor social media, de website en de nieuwsbrief. Op die manier breng je 8&9 Tennis onder de aandacht en worden leden geactiveerd om teams samen te stellen en in te schrijven voor de Najaarscompetitie.

Inschrijven

De inschrijving voor de Najaarscompetitie sluit op 1 juli 2018. Als VCL kun je de teams inschrijven via mijnknltb.toernooi.nl. Eerder ontvingen clubs een handige nieuwsbrief met alle informatie over de inschrijving voor de Najaarscompetitie. Deze vind je hier.