Maak gebruik van de gratis vernieuwde promotiematerialen voor een open dag!

Om verenigingen te helpen bij de invulling en promotie van hun open dag, stelt de KNLTB aangepast en vernieuwd promotiemateriaal beschikbaar. Het materiaal kun je heel gemakkelijk voorzien van eigen clubinformatie. 

Je vindt alle materialen op www.centrecourt.nl/opendag. Het promotiemateriaal bestaat uit een complete activatiecampagne (meerdere banners die je op de verenigingswebsite kunt plaatsen, voorbeeld flyers, voorbeeld posters en een pers toolkit) en een draaiboek en tips voor een aantrekkelijk programma. Met het materiaal kun je als club het hele jaar door aan de slag op data die jouw club het best uitkomen. Je kiest het beeldmateriaal wat het beste past bij de doelgroep die je wilt aanspreken, of je kiest meerdere uitingen.

Het materiaal is ontworpen met het bring a friend-principe in het achterhoofd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste deelnemers aan een open dag naar het park komen via tennissende familieleden, vrienden of kennissen. De slogan ‘Tennis. Love the game.’ is dan ook bewust gekozen. Leden worden op deze manier opgeroepen om mensen uit de omgeving mee te nemen naar de club en hun liefde voor tennis te delen. 

Wanneer organiseer je een open dag?

Maart of april en september zijn zeer geschikte maanden om een open dag te organiseren. In het voorjaar beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken. Graag verwijzen je voor meer informatie naar de KNLTB Jaarkalender Senioren en KNLTB Jaarkalender Jeugd ter inspiratie voor jullie eigen clubkalender. 

Succes met de voorbereidingen van jullie open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.