Kom naar bijeenkomst ‘Scoren met jeugd in 2018’ en doe inspiratie op!

De KNLTB organiseert in de eerste maanden van 2018 op verschillende locaties in het land de bijeenkomst ‘Scoren met jeugd’. De jeugdcommissies en tennisleraren van tennisverenigingen zijn van harte welkom om bij deze bijeenkomst inspiratie op te doen voor het komende seizoen en onderling ervaringen en kennis uit te wisselen. Voor tennisleraren is de avond 2 PO-punten waard. Met de praktische informatie en tips die voorbij komen, kun je 2018 uitstekend beginnen en van jeugdtennis komend jaar een groot succes maken.

Tijdens de bijeenkomst wordt hulp en ondersteuning geboden waarmee je Tenniskids op jouw vereniging naar een hoger plan kunt tillen. Er wordt onder meer uiteengezet hoe je de World Tour en/of de Groene competitie nog beter kunt organiseren, hoe je te werk moet gaan om nóg meer kinderen te laten meedoen, hoe je het plezier en het teamgevoel tijdens de competitie stimuleert en welke methoden er zijn om ouders beter bij onder meer Tenniskids te betrekken.

Praktische informatie

Deze en andere onderwerpen bieden vooral inspiratie om Tenniskids op jouw club nog beter te organiseren, maar tijdens de bijeenkomst komen dus ook veel praktische zaken aan de orde die het werk van jeugdcommissies en tennisleraren makkelijker maken. Wat mag bijvoorbeeld wel en niet bij het regelen van invallers voor de competitie en wat kun je doen om te veel vrijblijvendheid bij de deelnemers te voorkomen?

Toernooitjes

Naast de World Tour en de Groene competitie zijn er natuurlijk ook nog de Tenniskids Toernooitjes. Door meer kennis te delen over goede organisatie van toernooitjes, kunnen verenigingen effectiever te werk gaan en hoopt de KNLTB dat er ook steeds meer toernooitjes georganiseerd worden waaraan steeds meer kinderen deelnemen. Hoe pak je de publiciteit voor een toernooitje bijvoorbeeld aan en wat zijn goed momenten om een toernooitje te organiseren? Ook wordt een inkijkje geboden in de jeugdactiviteiten die clubs in de regio organiseren.

Houd jij je op de club bezig met jeugdtennis of ben je tennisleraar en wil je je voordeel doen met deze informatieve bijeenkomst? Kies dan een locatie die voor jou makkelijk bereikbaar is en meld je aan voor één van de in totaal vijf bijeenkomsten. De avonden duren van 19:30 tot 21:30 uur. Eventueel is daarna nog tijd voor een toelichting op het gebruik van de Tenniskids Planner, voor de World Tour en toernooitjes. De data op een rij: