Symposium sportblessurepreventie; interessant voor tennisleraren

Na het succes van vorig jaar wordt ook in 2017 het symposium Sportblessurepreventie georganiseerd. Op donderdag 2 november komen trainers, sporters, (para-)medici en onderzoekers in het Frans Otten stadion in Amsterdam bij elkaar om kennis te delen rondom sportblessures en sportblessurepreventie. Met name voor tennisleraren kan de informatie zeer bruikbaar en interessant zijn.

Blessures zijn nog steeds een van de belangrijkste redenen voor leden om te stoppen met tennis. En dat terwijl tennisleraren veel kunnen doen om kwetsuren bij tennissers te voorkomen. Omdat elke doelgroep een andere aanpak vereist is veel kennis over blessurepreventie noodzakelijk voor een tennisleraar.

Hoofdspreker tijdens het symposium, dat georganiseerd wordt door VeiligheidNL in samenwerking met Kenniscentrum Sport, ZonMw en Push Braces, is Professor Jan Ekstrand (University of Linköping, Sweden; Medical committee of UEFA). Hij onderbouwt aan de hand van cijfers de rol van trainers in het topvoetbal bij sportblessures. Tijdens de verschillende parallelsessies behandelt onder andere Hans Tol het blessurepreventieprogramma KNLTB TennisReady. Ook wordt er een live tennisdemonstratie gegeven. Deze parallelsessie staat onder leiding van KNLTB Bondsarts Babette Pluim en sportarts Maarten Moen.

Aanmelden

Het symposium op 2 november duurt van 12.30 uur tot 18.15 uur. Daarna is er een mogelijkheid om onder het genot van een borrel en buffet te netwerken. Deelname aan het symposium kost € 50,- en levert tennisleraren 4 PO punten op. Het volledige programma vind je op de website van VeiligheidNL. Meld je aan op de inschrijfpagina