Veel animo voor cursus padel; landelijke bijscholingen volgen

Dat padel in Nederland in de lift zit, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen voor de speciale cursus padel voor tennisleraren. Binnen enkele dagen waren de sessies in Den Haag en Berkel-Enschot volgeboekt. Ook de inschrijvingen voor de extra cursussen in Bergen op Zoom en nogmaals Den Haag moesten al snel gesloten worden. Reden genoeg voor de KNLTB om in de nabije toekomst door het hele land padelcursussen voor trainers aan te bieden.

De sessies moeten nog worden gehouden, maar nu al kan voorzichtig gesproken worden van een succes. De bijscholing bestaat uit een E-learning-blok van vier uur en twee lesdagen met een theorie- en een praktijkgedeelte. De leraren worden de specifieke aspecten en technieken van padel bijgebracht en hoe zij dit het beste over kunnen brengen op de spelers.

Steeds meer verenigingen beschikken inmiddels over een padelbaan op de club of overwegen dit te doen. Het aantal padelspelers groeit en tegelijkertijd stijgt de vraag naar les van een leraar met een Proeve van Bekwaamheid in padel. Dit gegeven beweegt steeds meer leraren om een bijscholingscursus te volgen.

Feedback

Aan de hand van de feedback van de vier padelbijscholingen zal de KNLTB een cursusprogramma maken dat aansluit bij de wensen van de leraren. De bedoeling is om door het gehele land workshops aan te bieden, zodat alle leraren de mogelijkheid hebben om zich te verdiepen in padel. De data en locaties van de cursussen worden op een later moment bekendgemaakt.

KNLTB en Padel

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer tennisverenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed systeem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald. Lees meer over padel op centrecourt.nl/padel