Nomineer jouw Vereniging en Vrijwilliger van het Jaar

Traditiegetrouw wordt aan het einde van het jaar de Zwarte Tulp uitgereikt voor de Vereniging en Vereningsvrijwilliger van het Jaar. De nominaties hiervoor kunnen vanaf nu ingestuurd worden. Heeft jouw vereniging het afgelopen jaar een bijzonder project opgezet? Bijvoorbeeld een fraai initiatief op maatschappelijk gebied of een succesvolle campagne voor ledenwerving en -behoud? Of ken jij een vrijwilliger die zich dag en nacht inzet voor de tennisvereniging? Draag hem of haar dan nu voor

Beoordeling

De KNLTB kent jaarlijks prijzen toe aan de ‘Vrijwilliger van het Jaar’ en de ‘Vereniging van het Jaar’ die op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leveren aan de tennissport in Nederland. De jury, bestaande uit Algemeen Directeur Erik Poel, Directeur Dienstvereniging Robert Jan Schumacher en Bondsbestuursleden Dorien Everaars en Marcel Boots, beoordeelt de voordrachten en maakt een selectie van drie kanshebbers voor deze prestigieuze prijzen. De uitreiking van de twee KNLTB Jaarprijzen vindt plaats tijdens het KNLTB Jaarcongres op 16 december in Rotterdam.

Gouden KNLTB-spelerspas

Behalve de trofee en de eer kan de club die verkozen wordt tot Vereniging van het Jaar rekenen op meer voordelen. Zo ontvangen alle leden van de club een exclusieve gouden KNLTB-spelerspas. Op die manier blijft de bijzondere status van de vereniging niet onopgemerkt wanneer spelers hun pasje vertonen bij andere clubs. Ook krijgt de vereniging bezoek van een vooraanstaande tennisser om een clinic te geven. TV Carolus, de huidige titeldrager, verwelkomde bijvoorbeeld Thiemo de Bakker en Davis Cup-captain Paul Haarhuis op het tenniscomplex! Ook kan de winnaar rekenen op de nodige aandacht via de kanalen van de KNLTB en de regionale media. “Als je bij andere verenigingen komt, merk je dat iedereen op de hoogte is van je verkiezing”, weet Marcel Oomen, voorzitter van Joy Jaagpad, de winnaar uit 2015.

Winnaars 2016

Zoals gezegd ging in 2016 de prestigieuze prijs 'Vereniging van het Jaar' naar TV Carolus uit Helmond. Carolus ondernam serieuze activiteiten om leden zich (nog) meer thuis te laten voelen op de club. Zo was de vereniging het afgelopen jaar actief met het project ‘Thuis bij T.V. Carolus’. Aanleiding was het relatief hoge percentage uitstroom. Met het KNLTB-traject ‘Thuis op de club’ verplaatste het zich in de leden om hen zo lang mogelijk aan de club te binden. Dit jaar is de club een traject gestart om het aantal banen met twee uit te breiden en hoopt het de leden zich nóg meer thuis te laten voelen. De Zwarte Tulp is een mooie bekroning op het werk van Carolus.

De titel 'Vrijwilliger van het Jaar' ging in 2016 naar Geert-Jan van Dijken van U.L.T.C. Iduna. Van Dijken wordt door zijn collega’s bij U.L.T.C. Iduna geroemd om zijn enthousiasme en zijn vermogen om iedereen thuis te laten voelen op de club.  Een ‘superverbinder’, zo noemen ze hem bij zijn club. Door zijn maatschappelijke bevlogenheid ligt het voor hem voor de hand dat tennissers van alle niveaus, maar ook rolstoeltennissers, vluchtelingen en kinderen die vallen onder Jeugdzorg de ruimte en aandacht krijgen om in een prettige sfeer te sporten.

Nomineren

Is jouw club een voorbeeld voor anderen? Of kent jouw club een fantastische vrijwilliger die weleens in het zonnetje gezet mag worden? Nomineer de club of hem/haar dan! Dit is mogelijk 

Nomineer 'Vrijwilliger van het Jaar 2017'
Nomineer 'Vereniging van het Jaar 2017'