KNLTB Topklasse Padel wordt zeer positief ervaren

De KNLTB Najaarscompetitie Padel is in volle gang. Er is dit najaar zelfs voor het eerst een Topklasse met acht deelnemende teams! Tennis & Padel Oosthout is een van de deelnemers in de Topklasse en is razend enthousiast: “Onze eerste indruk over de KNLTB Topklasse padel is top”, aldus Rob Ubink.

Veel spelers van hoog niveau reden voor Topklasse

Met de groei van padel nam het afgelopen jaar ook het aantal spelers van hoog niveau snel toe. De KNLTB besloot daartoe om een Topklasse te organiseren, waarin wordt voldaan aan de wens van spelers om vaker tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau uit te komen. Daarnaast ziet de KNLTB mogelijkheden om met een Topklasse de stijgende lijn van de gehele padelsport door te trekken. ’t Root, T.C. Gilze, T.C. Maaspoort, L.T.C. De Zoom, T.V. Nieuwe Sloot, Tennis & Padel Club Coronel, T.V. Oosthout en Ulvenhoutse T.V.  zijn dit najaar gestart in deze klasse. De beste vier teams gaan in de play-offs strijden om de landstitel. Ubink: “Dit najaar zijn we samen met acht andere clubs gevraagd deel te nemen aan de KNLTB Topklasse. Een goed initiatief waarbij de betere spelers van onze club de mogelijkheid krijgen zich te meten aan andere koppels vanuit het hele land.”

De droom van elke padelliefhebber 

Ubink is zeer te spreken over de nieuwe Topklasse bij padel. “Een echt goede padel competitie is de droom van iedereen die deze fantastische sport een warm hart toedraagt. Wij zijn van mening dat de KNLTB met het invoeren van hun padelcompetitie een stap in de goede richting heeft gezet.” De ervaringen van de eerste speeldagen zijn dan ook positief. “Wat direct opvalt bij de padelcompetitie is dat de sfeer zeer gemoedelijk en vriendelijk is. Omdat er nog niet echt een ranking is, is het altijd verrassend tegen wie en welke speelsterkte je speelt. Dit is op zich best spannend. Na de wedstrijden is het ook vaak gezellig en wordt er veel gesproken over alles wat met padel te maken heeft: nieuwe banen, materialen, spelvormen maar ook wordt er veel gefilosofeerd hoe padel zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen.”

Spannende competitie

Bij Tennis & Padel Oosthout waren de eerste twee competitiedagen van gelijkwaardig niveau. “Onze wedstrijden tegen Bergen op Zoom en Alphen aan den Rijn waren twee spannende zondagen waarin het niveau vrijwel gelijk was. We verloren het een keer nét (1-3) en we hebben een keer gelijk gespeeld (2-2). Het waren leuke en spannende wedstrijden tegen twee leuke teams. Zondag 1 oktober ontvangen we Ulvenhout thuis. Dit wordt een belangrijke wedstrijd, omdat we ons bij winst hoogstwaarschijnlijk handhaven en nog bij de beste vier teams kunnen eindigen voor het finale weekend.” 

Positievere ervaring bij KNLTB Padelcompetitie 

Tennis & Padel Oosthout heeft voordat ze deelnamen aan de KNLTB padelcompetitie, ook bij de Nederlandse Padelbond (NPB) gespeeld. Ubink: “Na twee keer bij de NPB competitie te hebben gespeeld, zie je dat de KNLTB betere mogelijkheden en meer kennis heeft om een goede competitie neer te zetten. Inschrijven, plannen, uitslagen invoeren en tegenstanders bereiken is bijvoorbeeld een stuk makkelijker dan via SETTEO, het platform dat gebruikt wordt door de NPB. Ik vind het jammer dat er twee padelcompetities door elkaar lopen. In het belang van de sport zou het goed zijn als er een samenwerking komt tussen de KNLTB en de NPB zodat er één goede competitie wordt opgezet en er, ook niet onbelangrijk, één goed ranking systeem komt. Zowel de KNLTB als de NPB heeft sterke punten die samengevoegd de sport een enorme boost zouden kunnen geven!”