Pak Tenniskids grondig aan met de gratis middelen!

Is jouw club al een Tenniskids-vereniging en wil je Tenniskids zo goed mogelijk promoten? Of denk je erover met jouw club te starten met Tenniskids en wil je de promotie optimaal aanpakken? De KNLTB heeft allerlei hulpmiddelen zoals promotiematerialen, voorbeeldteksten, stappenplannen en inspirerende verhalen van andere verenigingen. Zo ben je in staat ouders goed voor te lichten en de interesse te wekken van zo veel mogelijk kinderen!

Als club wil je ouders graag zo goed mogelijk informeren. De KNLTB heeft daarom handige middelen beschikbaar, zoals een powerpoint-presentatie, ouderfolders en voorbeeldmails in de Tenniskids-huisstijl. En speciaal beschikbare posters en flyers kunnen worden uitgedeeld of neergelegd op plekken als scholen, de bibliotheek, het zwembad, noem maar op.

Promotie op de club

Natuurlijk zijn er talloze hulpmiddelen voor de clubs zelf. Er zijn overzichtelijke posters met de data van toernooitjes en de speeldagen van de World Tour en afbeeldingen van de mascottes en Tenniskids-logo’s, voor de aankleding van de club én voor gebruik op teamkleding. Dat laatste is een leuke manier om het teamgevoel te versterken. Maar natuurlijk zijn er ook veel digitale producten. Haak aan bij Tenniskids Facebook-acties vanuit de KNLTB door ze te delen op je eigen kanalen en gebruik de digitale Tenniskids-banners en -logo’s. Tenniskids blauw voor de allerjongste jeugd is pas dit jaar gestart. Voor de promotie hiervan zijn naast posters en flyers dan ook een video, voorbeeldteksten voor websites, nieuwsbrieven en persberichten en een duidelijke checklist voor ledenwerving op basis van Tenniskids blauw beschikbaar.

Benodigdheden

Ga je met Tenniskids aan de slag, dan kun je via webshop van KNLTB-partner Tennisdirect.nl op een speciale Tenniskids-pagina allerlei leuke en handige Tenniskids-benodigdheden vinden. Denk aan diploma’s, materialen en leuke gadgets als bandjes voor om de grip van het racket. Het huidige aanbod van Tennisdirect.nl omvat al veel en wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Om wel aan de slag te kunnen maar niet alles zelf te hoeven aanschaffen, is er voor verenigingen bovendien de mogelijkheid om Tenniskids-materialen te lenen. Via de website KNLTB-uitleen.nl vind je exact wat je kunt lenen, hoe het werkt en wat voorwaarden zijn. Op deze pagina kun je ook Tenniskids-mascottes Ace & Love inhuren. Doe je dat, dan komen de mascottes samen met een begeleider van de KNLTB langs bij de club en krijgt Tenniskids op jouw vereniging een wel heel bijzonder tintje.

Handleidingen, stappenplannen, video’s

Verder zijn er ook  praktische handleidingen en stappenplannen voor Tenniskids-functionarissen en de succesverhalen van andere verenigingen, zowel op het gebied van Tenniskids zelf als van ledenwerving.  Er is ook een stappenplan voor een goede organisatie van Tenniskids@School. Tenniskids-lessen in samenwerking met scholen zijn een uitstekend middel gebleken om nieuwe jeugdleden te werven.

Tenslotte mag zeker de Tenniskids-mediatheek niet onbenoemd blijven. Dit is onder meer de plek voor tennisleraren om door middel van duidelijke video’s te zien waar je op moet letten bij het inschatten van het Tenniskids-niveau van de kinderen. Maar de mediatheek biedt ook veel video’s van oefeningen.

Kortom; hulpmiddelen voor Tenniskids zijn er veel en het arsenaal wordt alleen maar groter. Bekijk wat jij nodig hebt en ga aan de slag!