Met concrete actiepunten naar huis na workshop ’Binding jeugdleden’

Elke club is er wel mee bezig: het werven en behouden van jeugdtennissers. Deze doelgroep is immers de basis van een gezonde toekomst van de vereniging. Als club kun je veel ondernemen om met dit onderwerp aan de slag te gaan. De KNLTB staat clubs bij om initiatieven op touw te zetten die bijdragen aan het werven van leden. Binnenkort bijvoorbeeld met gratis workshops, die in september en oktober worden gehouden. Tijdens deze workshops doe je de benodigde inspiratie op om het (jeugd)ledenpeil van jouw vereniging een positieve boost te geven.

Tijdens de workshop

Genoeg verenigingen zijn al op creatieve wijze bezig met het werven en behouden van leden. En met succes. Denk bijvoorbeeld aan Tenniskids@school, het aanbieden van een all-in-lidmaatschap of het organiseren van verschillende toernooien. Tijdens de workshop vertellen verschillende verenigingen over hun initiatieven en kom je erachter welke vormen ook werken voor jouw vereniging. Tevens is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere clubs en word je bijgepraat over de actuele stand van zaken van het Nederlandse jeugdtennis en de cijfers van Tenniskids. Je gaat naar huis met concrete actiepunten die je meteen binnen jouw vereniging in gang kunt zetten.

De workshops worden op vijf verschillende locaties aangeboden. Deelname is gratis! Schrijf je dus snel in voor de workshop bij jou in de buurt via het aanmeldformulier.

Vanwege het belang van de betrokkenheid van tennisleraren, zijn zij ook van harte uitgenodigd voor deze workshop. Door het volgen van de cursus Binding jeugdleden behaal je als tennisleraar 2 PO punten. De uitnodiging naar de trainers zal worden meegenomen in de nieuwsbrief voor tennisleraren begin september.

Optioneel: uitleg Toernooiplanner

Heb je behoefte aan extra uitleg van de Tenniskids planner voor een hostdag van de World Tour? Dan is er gelegenheid aan te schuiven bij maximaal een extra half uurtje dat aansluit op het algehele programma. Aan de hand van voorbeelden kunnen we laten zien wat er mogelijk is in de planner en welke handelingen nodig zijn om gegevens te downloaden, kinderen toe te voegen, een speelprogramma aan te maken en gegevens up te loaden. Tevens is het mogelijk om vragen te stellen en kunnen de aanwezigen elkaar helpen met tips.

Locaties workshop ‘Binding jeugdleden’

  • Woensdag 20 september in Amersfoort; 19:30 - 21:30 uur
  • Dinsdag 26 september in Zwolle; 19:30 - 21:30 uur
  • Woensdag 27 september in Papendrecht; 19:30 - 21:30 uur
  • Maandag 2 oktober in Warmond; 19:30 - 21:30 uur
  • Donderdag 5 oktober in Best; 19:30 - 21:30 uur