Inschrijven VCL- en VTL-cursussen geopend: geef leden op

Komend najaar staan voor tennisleden weer de basiscursus Verenigingscompetitieleider (VCL) en Verenigingstoernooileider (VTL) op het programma. Een VCL en VTL leiden competities en toernooien in goede banen en zijn daarmee onmisbaar op jouw vereniging. Dus is het belangrijk dat voldoende mensen de cursussen volgen. De inschrijving is open!

Bij verenigingen die deelnemen aan de competitie, leidt de VCL of meerdere VCL’s de competitiedagen in goede banen. Speelt jouw club in competitieverband, dan is de aanwezigheid van een gecertificeerde VCL zelfs verplicht. Dus wil jij de cursus doen of ken je leden die interesse hebben, zorg dan dat de inschrijving zo snel mogelijk in gang wordt gezet. Kandidaten kunnen dat doen door zich te melden bij de ledenadministrateur. Hij of zij kan via MijnKNLTB deelnemers opgeven.

VTL

Ook toernooien moet op de juiste manier worden geleid en dat is een taak voor de Verenigingstoernooileider. Tijdens deze cursus hoor je wat de verantwoordelijkheden van de VTL zijn en hoe een toernooi moet verlopen. Clubs die een toernooi onder de vlag van de KNLTB organiseren, moeten een gecertificeerde VTL hebben.

Aanmelden

Inschrijven kan nog tot één maand voor de aanvangsdatum. In de links onderaan de pagina vind je onder meer een overzicht van de cursusdata en -locaties. Deelnemers ontvangen direct na inschrijving een bevestiging. Ongeveer drie weken voorafgaand aan het lesprogramma ontvangen alle cursisten een mail met alle benodigde informatie.

Algemene informatie, data en locaties

Handleiding voor inschrijving

Handleiding raadplegen VTL, VCL, VSR