Eerste editie PO week valt zeer in de smaak

Liefst 111 tennisleraren kwamen afgelopen week af op de eerste editie van de PO week bij de Future Rotterdam. Tijdens deze speciale week stonden verschillende facetten van Permanente Ontwikkeling centraal en konden leraren een keur aan workshops volgen. De mogelijkheid om de topwedstrijden van het Future-toernooi te volgen maakte het evenement extra speciaal.

Honzik Pavel zag dat veel tennisleraren de PO week, waarbij er vier dagen lang diverse workshops werden gehouden (behalve op woensdag), gebruikten om zich op veel verschillende gebieden bij te scholen. De trainers konden kiezen uit twaalf verschillende workshops. Van tennisinhoudelijke workshops tot mentale inspiratiesessies. “Het was voor de leraar dan ook een ideaal moment om je breed te oriënteren en zo tevens veel PO punten te verzamelen. Zij waardeerden de diversiteit aan workshops. Ook de combinatie met de toptenniswedstrijden van de Future en het feit dat door de vakantie veel leraren nog vrij waren maakten de PO week zeer geslaagd.”

Pavel merkt dat steeds meer leraren inzien dat PO van toegevoegde waarde is voor de constante ontwikkeling van de leraar. “Verschillende leraren gaven aan dat zij in het begin hun vraagtekens hadden bij PO, maar dat zij nu inzien dat het eigenlijk een heel goede zaak is dat zij zich blijven ontwikkelen. PO wordt steeds meer ‘normaal’ gevonden. Aan de andere kant is PO zelf nog steeds in ontwikkeling. De KNLTB streeft naar een nog hogere kwaliteit van de workshops.”

Toernooien en workshops combineren

Gesterkt door de positieve reacties op de PO week bekijkt Pavel de mogelijkheden om meer toptennisevenementen te koppelen aan het geven van workshops. “We moeten de evaluaties van de PO week nog verwerken, maar het staat vast dat de workshops in combinatie met het kijken naar tenniswedstrijden aanspreekt. Mogelijk kunnen we bij meer toernooien iets extra’s doen voor de leraar.”

Wil jij je als tennisleraar ook bijscholen? Check dan de cursuszoeker voor het actuele aanbod van workshops.