Werf meer jeugdleden, doe de gratis workshop Tenniskids@school

Een gymzaal te klein om een tennisles te geven? Zeker niet! Met de juiste materialen en oefenstof kun je als tennisleraar ook op basisscholen een hoogstaande tennisles geven. En dat terwijl veel clubs juist behoefte hebben aan nieuwe jeugdleden. Met Tenniskids@school sla je dus twee vliegen in één klap. Met de gratis workshop krijg je alle instrumenten aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Tenniskids@school is een ideaal middel voor clubs om kinderen in een vertrouwde omgeving, namelijk die van hun basisschool, kennis te laten maken met tennis. Door een serie laagdrempelige tennislessen aan te bieden tijdens de gymles worden kinderen enthousiast gemaakt voor tennis. Door hen na de schoollessen uit te nodigen op het tennispark komen zij in aanraking met de vereniging en kun je de kinderen en hun ouders écht overtuigen lid te worden.

De cursus

De KNLTB biedt tennisleraren in september en begin oktober door het hele land gratis workshops Tenniskids@school aan. Tijdens de sessie komen verschillende onderdelen van het programma aan bod. Zo leer je onder meer om het materialenpakket te gebruiken en word je geïnspireerd over hoe je het Tenniskids@schooltraject kunt uitzetten bij de vereniging. Behalve het theoretische gedeelte van de workshop ga je ook daadwerkelijk de baan op.

Onderdelen die bij deze workshop aan bod komen, zijn:

  • Achtergrond Tenniskids@school (theorie)
  • Stappenplan Tenniskids@school met voorbeelddocumenten (theorie)
  • Oefeningen voor diverse klassen
  • Bespreken van een best-practice (theorie)
  • Tenniskids@school-toernooi en gamification (theorie en praktijk)
  • Materiaalpakket (praktijk)
  • Tenniskids@schoolmap, hoe te gebruiken (praktijk)
  • Tips & trics (praktijk)

PO punten

Deelname aan de Tenniskids@school workshop levert je 2 PO punten op. De docent van de workshop is een gecertificeerde leraar met jarenlange ervaring op het gebied van schooltennis. Bekijk het cursusoverzicht wanneer de workshop bij jou in de omgeving gehouden wordt. Ze worden door het gehele land gegeven, dus kies een dag en plaats die jou goed uitkomt. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus verplaatst of geannuleerd.