Video Tenniskids Blauw: tennisplezier voor de allerkleinsten

Steeds meer clubs bieden het aan: Tenniskids Blauw. Het tennisprogramma voor kinderen tussen de 4 en de 6 jaar. Daarmee is het sinds dit jaar ook voor deze leeftijdsgroep mogelijk om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met de beginselen van tennis. Clubs kunnen met de beschikbare promotiematerialen online en offline Tenniskids Blauw onder de aandacht brengen bij de ouders. In de speciale video kun je zien hoe leuk de tennisvariant is voor de allerjongste jeugd.

De video geeft een goede indruk van welke oefeningen er aangeboden worden tijdens de tennislessen. De lessen worden gegeven door een tennisleraar die hiervoor speciaal de workshop Tenniskids Blauw heeft gevolgd. Door de video te delen op de website en social media worden ouders enthousiast om hun kind aan te melden voor Tenniskids Blauw. Ook het kant-en-klare promotiemateriaal voor social media, de flyers en posters die je kunt uitdelen en ophangen in de kantine zorgt voor bekendheid bij ouders.

Basisbeginselen van tennis

Tenniskids Blauw is vooral gericht op het aanleren van de basisbeginselen van tennis aan de hand van kindvriendelijke oefeningen. De verschillende oefeningen hebben vooral tot doel bewegings-, bal- en racketvaardigheden van de kinderen te ontwikkelen. De basis die gelegd wordt helpt de kinderen in hun tennisontwikkeling. Tenniskids Blauw is daarom de ideale opstap naar Tenniskids Rood. Tennisverenigingen hoeven daarnaast voor kinderen in Tenniskids Blauw geen ledenafdracht te betalen aan de bond, waardoor de contributie voor ouders nog aantrekkelijker kan worden gemaakt.

Ervaringen

Verschillende verenigingen zijn al met succes aan de slag gegaan met Tenniskids Blauw. Lees de ervaringen van TC Rulec en OTC’34, die stuk voor stuk enthousiast zijn en de voordelen zien van het tennisprogramma.