Tenniskids: alle workshops op een rijtje

Vrijwel alle tennisverenigingen in ons land bieden inmiddels Tenniskids aan.  Met Tenniskids Blauw is het programma voor de jeugd tot en met 12 jaar zelfs verder uitgebreid. Ook het aanbod voor de ontwikkeling van de tennisleraar blijft hierin niet achter. Zowel voor de trainer zonder ervaring met Tenniskids, als voor de gevorderde leraar zijn er inspirerende workshops te volgen.

Met de workshop Tenniskids 1 en de meer specialistische workshops Tenniskids 2 en Tenniskids 3 wordt de tennisleraar stapsgewijs bekend met het programma en de wijze om de doelgroep optimaal te bereiken. Het lesgeven aan vooral jonge kinderen vereist een specifieke benadering. De workshop Tenniskids Blauw geeft jou tips en handvatten om aan de slag te gaan met de allerkleinsten. In Tenniskids Rood wordt ingegaan op de manieren hoe je op een effectieve manier de techniek van tennis kunt aanleren zodat kinderen de stap kunnen maken naar Oranje.

Wil jij als tennistrainer aan de slag op basisscholen om scholieren te laten ervaren hoe leuk tennis is? De benodigde kennis en inspiratie hiervoor doe je op met de workshop Tenniskids@School. Tenslotte kun je met Tenniskids Gamification jouw trainingen naar een ‘next level’ brengen door invloeden uit de gamewereld te gebruiken.

Bekijk hieronder per workshop de details en de data wanneer de sessie gehouden wordt. Meer informatie over deze en de andere workshops is te vinden via de cursuszoeker.

Tenniskids 1

Je krijgt inzicht in de belevingswereld van het kind en hoe jij als leraar daar het beste op in kan spelen. Tenniskids 1 is een praktische workshop met veel opdrachten op de tennisbaan. De tweedaagse workshops zijn met lunch, de driedaagse workshops zijn zonder lunch. De kosten voor deze workshop bedragen 75 euro per persoon. Door het volgen van de workshop Tenniskids 1 behaal je 12 PO punten.

Tenniskids 2

Trainers die Tenniskids 1 hebben gevolgd hebben met de workshop Tenniskids 2 de mogelijkheid om meer kennis verkrijgen over Tenniskids. Aan de hand van zeven principes wordt je kennis vergroot en zul je nog meer praktische informatie krijgen die je direct op de baan kunt gebruiken. De workshop bestaat uit twee dagen van 8.00 tot 14.00 uur. De workshop wordt gegeven door evolve9 in samenwerking met de KNLTB. De kosten bedragen 100 euro per persoon, inclusief lunch. Voor deze cursus ontvang je 10 PO punten.

Tenniskids 3

Hoe anders geef je les aan jongens dan aan meisjes? Hoe zit het met de mentale ontwikkeling van kinderen? In Tenniskids 3 wordt met de aanwezige, ervaren trainers het volgende niveau bereikt. Tenniskids 3 is duidelijk het specialistische niveau. Ook in deze workshop wordt veel op de baan gewerkt. Tenniskids 3 is voor trainers die zich willen specialiseren in het jeugdtennis. Voor Tenniskids 3 is vereist dat je Tenniskids 1 en 2 hebt gedaan en tevens ervaring hebt opgedaan met het programma. De kosten bedragen 100 euro per persoon, inclusief lunch.

Tenniskids@School

Tijdens deze bijeenkomst leer je de materiaalpakketten te gebruiken en krijg je handige tips om het Tenniskids@schooltraject op te volgen op de vereniging, zodat het plezier en het effect voor alle deelnemers vergroot wordt. Daarnaast kan de opvolging gedaan worden door middel van Tenniskids.

De dag wordt opgedeeld in een theoretisch deel en een praktijkdeel. De workshop wordt gegeven door gecertificeerde trainers met jarenlange ervaring op het gebied van schooltennis. De workshop is goed voor 2 PO punten.

Tenniskids Blauw

De essentie van Tenniskids Blauw is dat kinderen de basisbeginselen van tennis spelenderwijs leren, zodat zij in staat worden gesteld om opdrachten uit te voeren die een basis gaan vormen voor het tennissen in Rood. Er zal speciale aandacht zijn voor de fysieke ontwikkeling, belangrijk voor de mogelijke doorontwikkeling. Ook kom je meer te weten over storytelling als methode om kinderen verschillende opdrachten uit te laten voeren. De kosten voor deze dag zijn € 48,-, inclusief lunch. De workshop is goed voor 5 PO punten.

  • 10 juli. Locatie: Mariniersweg 3, 3941 XK Doorn.

Tenniskids Techniek (rood)

Tijdens deze workshop worden richtlijnen gegeven wat er mogelijk is in de verschillende fases van rood. Je komt meer te weten over welke technische vaardigheden kinderen zouden moeten hebben voordat zij naar oranje gaan. Naast de verschillende technische accenten die per slag worden besproken, oefen je welke opdrachten je kinderen kunt geven om deze technische vorming voor elkaar te krijgen. De kosten voor deze dag zijn 49 euro, inclusief cursusmateriaal en lunch. De workshop is goed voor 6 PO punten.

Tenniskids Gamification

De volgende ontwikkeling in Tenniskids is het gebruik van principes uit games. In deze workshop zul je negen gaming principes gepresenteerd krijgen die je in combinatie met de principes van Tenniskids in je programma kunt gebruiken. Hiermee til je je programma naar een volgend ‘level’. Dus wil je weten hoe ‘free lunch’, ‘easter eggs’ en ‘tennis clash’ jouw programma nog beter en spannender maken kom dan naar de workshop. De sessie wordt gegeven door Ronald Pothuizen, voormalig projectleider van Tenniskids. De kosten voor de workshop bedragen 64 euro en levert de deelnemer 6 PO punten op.

  • 7 november.  Locatie: Mississippidreef 161, 3565 CE Utrecht.