Laatste speelronde World Tour groots afgesloten tijdens Breda Future+

Liefst honderdtachtig kinderen veroverden afgelopen zondag het sportpark van BLTV voor de laatste speelronde van de Tenniskids World Tour Rood. Net als vorig jaar werd de World Tour afgesloten op de finaledag van de Breda Future+. Daarmee beëindigden de kinderen het voorjaarsseizoen op een wel heel unieke wijze.

Officieel kwam de World Tour vorige week al ten einde. Maar speciaal voor de Breda Future verschoven de 33 aanwezige verenigingen de speeldag met een week. Zo konden beide evenementen gekoppeld worden en kregen de kinderen een feestelijke dag voorgeschoteld. “Een tennisleraar zei tegen mij dat hij nog nooit zoveel kinderen uit  rood op één baan heeft gezien”, vertelt Tineke Lodewijks, Voorzitter Breedtesport van Breda Future+ en tevens Districtsraadslid Jeugd KNLTB West-Brabant. “Ze namen ook nog eens veel fans mee. Het was daardoor een gezellige boel. Ik heb zoveel blije gezichten gezien. Op deze manier biedt je de kinderen echt een unieke ervaring.”

46 banen tegelijk

De tennisbanen werden opgedeeld in minibanen, waardoor er op maar liefst 46 banen tegelijk getennist werd. De World Tour begon met een gezamenlijke warming-up op het centrecourt, waarna de laatste speelronde losbarstte. De kinderen die even geen wedstrijd speelden vermaakten zich met het sportjumper luchtkussen en een wedstrijdje wie de langste rally kon maken tegen een van de toppers van de Breda Future+. De miezerregen kon de pret bij lange na niet drukken.

Aantal overtroffen

Met honderdtachtig kinderen, verdeeld over acht afdelingen, werd het aantal tijdens de vorige editie ruimschoots overtroffen. “Het was voor ons wel even een uitdaging om die extra kinderen te faciliteren”, vertelt Lodewijks. “Maar het is ons weer gelukt en daar halen wij als organisatie ontzettend veel energie uit. Volgend jaar gaan we het zeker weer organiseren, misschien dan zelfs met Tenniskids blauw erbij. Ook de Breda Future+ zelf was een doorslaand succes. De hele week zaten de tribunes vol en genoot iedereen van toptennis.”