Menzis Tenniskids Feest in Eindhoven en Utrecht groot succes

Op zaterdag 1 juli en op zondag 2 juli vond het Menzis Tenniskids Feest plaats! Het feest was speciaal voor kinderen die deel hebben genomen aan de Tenniskids voorjaarscompetitie (World Tour of Groene competitie). Uit het hele land kwamen ongeveer duizend kinderen samen om de competitie feestelijk af te sluiten.

Op zaterdag vond het feest plaats in Eindhoven bij TV Prinsejagt, TV Tegenbosch en Op Noord. Op zondag werd het feest gehouden in Utrecht bij Sportcentrum Oudenrijn en LTC Vleuten de Meern. Onder leiding van Nickelodeon presentator Bart Boonstra vermaakten de kinderen zich op de onderdelen tennis, fun en entertainment. 

Het feest werd afgetrapt met een professionele warming-up waarmee de kinderen zich warm dansten. Daarna namen de kinderen, opgedeeld in leeftijd naar de Tenniskids-kleuren rood, oranje en groen, deel aan allerlei activiteiten. Op de tennisbanen konden kinderen meedoen aan verschillende tennisoefeningen. Bij het funonderdeel kwamen de kinderen terecht op een mini festival waar ze konden kiezen uit beachtennis of rolstoeltennis en ze konden hier ook chillen op één van de vele luchtkussens en spelletjes spelen. Verder stond de spannende goochelshow van Jasper Oberon op het programma en de dag werd afgesloten met een spetterend optreden van The Voice of Holland-winnares Pleun.

Menzis Tenniskids Feest 2017

De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseren het Menzis Tenniskids Feest dit jaar voor de tweede maal. Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan drie keer hebben deelgenomen aan de World Tour en Groene competitie en heeft als doel om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Er zijn zo'n 70.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Menzis Tenniskids@school Groningen

Voorafgaand aan het Menzis Tenniskids Feest vond op vrijdag 30 juni de afsluiting van het Menzis Tenniskids@school traject plaats. Ruim 500 kinderen van Groningse basisscholen gingen met Jacco Eltingh de tennisbaan op. De afgelopen maanden maakten meer dan zeshonderd kinderen van Groningse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. Ruim vijfhonderd van hen waren aanwezig bij het feestelijke slotevenement.