Tenniskids Alles-in-1, wedstrijden en tennisles voor één bedrag

Bij veel sporten trainen kinderen doordeweeks en spelen ze in het weekend wedstrijden. Een logisch programma, maar bij tennis is die combinatie lang niet altijd vanzelfsprekend. Terwijl wedstrijden spelen zo leuk en motiverend is! Om die reden én om het Tenniskids-aanbod voor ouders zo overzichtelijk mogelijk te maken, introduceert de KNLTB Tenniskids Alles-in-1. 

Nu is het nog heel regelmatig zo dat voor lidmaatschap, competitie, tennislessen en andere activiteiten afzonderlijk betaald moet worden. Met Tenniskids Alles-in-1 is dat verleden tijd en speelt een kind dat op tennis gaat, automatisch wedstrijden. Dat loont ook voor de verenigingen. Het aanbieden van een Alles-in-1 pakket zorgt er immers voor dat meer kinderen vanaf Tenniskids Rood direct meedoen aan de World Tour en later de Groene competitie. Daardoor gaan ze meer tennissen en meedoen aan verschillende activiteiten, ervaren ze meer een teamgevoel en krijgen nog meer lol in tennis. Hierdoor blijven ze langer met plezier tennissen!

Binnen Tenniskids Alles-in-1 bestaan drie pakketten: Basis, Plus en Top. Bij Basis zijn de kinderen lid van de club en spelen ze automatisch competitie in de World Tour of Groene competitie. Plus biedt net iets meer, want hier zijn ook de tennislessen inclusief en bij Top zijn nog meer extra’s inbegrepen.

Voorbereiding

Bij het aanbieden van een alles-in-één-pakket is het wel slim een aantal zaken van tevoren goed te regelen. Zo doe je er als vereniging goed aan de kosten en baten met de tennisschool of tennisleraar in kwestie vooraf te verrekenen. Dat stelt je in staat de ouders één overzichtelijke factuur te sturen. Huurt jouw club een zelfstandige tennisleraar in, dan moet je net iets anders te werk gaan. Lees in de uitvoerige uitleg over Tenniskids Alles-in-1 hier op Centrecourt.nl goed door welke zaken je in dat geval in acht moet nemen en welke mogelijkheden je hebt.

En denk ook goed na over de eventuele financiële voordelen van een completer aanbod. Immers, hoe completer het pakket is, hoe lager de kosten per onderdeel van zo’n pakket relatief worden voor de tennisschool of tennisleraar. Dus wellicht is het mogelijk in overleg met de tennisschool tot lagere kosten per onderdeel te komen.

Lage drempel

Zorg verder vooral dat de drempel tot tennis voor de kinderen en de ouder zo laag mogelijk is. Niet voor iedereen is lesgeld en contributie makkelijk op te brengen, dus denk na over mogelijkheden om gespreid te betalen. En informeer de ouders uitvoerig. Organiseer voor de start van de competitie een ouderbijeenkomst, waarin je de teamindeling bekendmaakt, de ouderfolder meegeeft en vragen van ouders kunt beantwoorden.

Tenslotte: het alles-in-één-model is niet alleen geschikt voor Tenniskids. Misschien wil je het wel hanteren voor alle leden tot 18 jaar! Enkele verenigingen werken overigens al met dit soort aanbod. Lees bijvoorbeeld eens over de werkwijze van TC Rhelico en TV Valkenswaard.