Materialen voor Tennis Fit online

Gaat jouw club het programma Tennis Fit aanbieden voor 45+ leden? Gebruik dan de nieuwe materialen voor het Tennis Fit programma! Vanaf vandaag zijn via deze pagina een poster, flyer en programma met oefeningen te downloaden. Zo kun je optimaal Tennis Fit onder de aandacht brengen bij jouw leden en een optimaal programma voor de doelgroep neerzetten.

Tennis Fit

Tennis Fit is een programma voor senior+ leden (45 jaar en ouder) en bestaat uit drie elementen:

  • Tennis Fit Training: in plaats van 18 tennislessen, biedt de tennisleraar jou een Tennis Fit Training aan. Tijdens de trainingen krijg je tips om jouw spel te verbeteren en hoe je blessures kunt voorkomen.
  • Trainers Toss: tossen is een balletje slaan met en tegen andere leden van de club. Het is een leuke manier om tegen verschillende tegenstanders te spelen en ook om andere leden te leren kennen. Tijdens een toss onder begeleiding van een tennisleraar is er niet alleen ruimte voor gezelligheid, maar ook voor tips om je spel te verbeteren en om blessures te voorkomen.
  • Expert Meeting: we gaan je helpen om minder snel een blessure op te lopen en sneller van een blessure te herstellen. Experts op dit gebied, zoals een fysiotherapeut of een bewegingswetenschapper, vertellen hoe je zo lang mogelijk fit kunt blijven. 

PO cursus Tennis Fit

Op 6 juli, 22 september en 16 november vindt er een PO cursus Tennis Fit plaats, speciaal voor tennisleraren die graag meer uit de doelgroep 45+ tennissers willen halen op hun vereniging. Tijdens deze workshop leer je welke aspecten een rol spelen bij de senior+ doelgroep en hoe de lessen daar het beste op kunnen worden ingericht. Verenigingen die met Tennis Fit aan de slag gaan zijn verplicht om de tennisleraar deze workshop te laten volgen. Meld je hier aan en verdien 4 PO punten met deze workshop.