Infographic: cijfers van de Voorjaarscompetitie op een rijtje

De Voorjaarscompetitie: het is voor veel verenigingen en tennissers hét hoogtepunt van het tennisseizoen. Dat bewijzen wel de bijna 480.000 wedstrijden die er in 2016 gespeeld zijn tijdens deze competitie. Onderstaande infographic geeft een inkijkje welke spelers er meedoen en wat het wedstrijdverloop is van de gespeelde wedstrijden.

Sinds deze editie van de Voorjaarscompetitie konden clubs ervoor kiezen om Compact te Spelen. Daarnaast kent het twee nieuwe competitievormen, namelijk de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie. Deze twee varianten voorzien in de behoefte van veel tennissers die graag competitietennis spelen, maar dit vanwege uiteenlopende redenen niet doen. Dit alles om zoveel mogelijk tennissers te activeren te tennissen in competitieverband. Want dit gegeven heeft een positieve bijdrage aan de tevredenheid van een tennisser, waardoor hij of zij langer lid blijft van de vereniging.