Gelderse tennisverenigingen zoeken volop samenwerking met scholen

Bijna alle tennisverenigingen in Gelderland werken samen met scholen binnen het basis- en/of voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit een KNLTB onderzoek onder Gelderse verenigingen in het kader van Tennis Kernsport provincie Gelderland.

Tenniskids@school

Tenniskids@school is een zeer goed middel om jongere jeugd te bereiken in hun eigen omgeving, op school. Naast kennismaking met de tennissport, biedt Tenniskids@school ook alle mogelijkheden om leden te werven. Dat ervaren ook de clubs in Gelderland. 9 op de 10 verenigingen hebben een samenwerkingsverband met scholen. 98% van hen streeft naar een nog intensievere samenwerking in de toekomst.

In het Tenniskids@school traject is het ontzettend belangrijk om de ouders te betrekken in de tennisactiviteiten van de kinderen. Ouders vinden het leuk om te weten wat hun kinderen leren en meemaken. Uiteindelijk beslissen zij ook of hun kind lid wordt van de vereniging.

Ook de rol van de clubtrainer is cruciaal om het Tenniskids@school traject te laten slagen. Op school worden tijdens de gymles meerdere tennislessen gegeven door de clubtrainer. Deze lessen moeten een feestje zijn waar kinderen dolenthousiast worden gemaakt voor de sport. Om de drempel te verlagen naar de vereniging wordt de laatste les tijdens schooltijd op de tennisvereniging gegeven door dezelfde clubtrainer.

Wil jouw club ook aan de slag met Tenniskids@school? Bekijk dan dit handige stappenplan en lees meer over de materialen die je hiervoor kunt huren of aanschaffen via de KNLTB.

Ledenbehoud

Naast de actieve samenwerking tussen tennisclubs en scholen in Gelderland kwam uit het onderzoek ook naar voren dat Gelderse clubs veel interesse hebben in FunMasters en TennisFit. Deze KNLTB programma’s helpen clubs met het behoud van leden in verschillende leeftijdscategorieën.

De resultaten laten tevens zien dat ongeveer de helft van de clubs in Gelderland hun jeugdleden een aantrekkelijk lidmaatschap biedt. Naast onbeperkt tennissen zit hier ook training in en deelname aan de World Tour. Zo ontstaat een totaalpakket waarmee kinderen sneller en beter aan de club worden verbonden.