(Vervolg)opleiding tot tennisleraar in september van start

De tennisleraar is een essentiële en onmisbare schakel in iedere tennisvereniging. Tennistrainers zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het plezier dat mensen beleven aan de sport en ze bepalen in grote mate ook het succes van de vereniging. Het is dan ook van belang dat er voldoende en goed opgeleide tennisleraren binnen de vereniging zijn. Ook dit jaar is het weer mogelijk om via de KNLTB de opleiding tot tennisleraar te volgen en kunnen trainers met een A-licentie de vervolgopleiding volgen.

Een tennisleraar kan niet alleen de fijne kneepjes van het spel bijbrengen, maar kan ook een belangrijke rol spelen bij een actueel thema als ledenwerving en -behoud. Tennisleraren kunnen enthousiasmeren, adviseren en spelers beter maken, waardoor tennis steeds leuker wordt en leden genoeg redenen hebben om lid te blijven en vaak de baan op te gaan. 

De Nederlandse opleidingen tot tennisleraar behoren tot de beste ter wereld en er zijn maar weinig landen waar zoveel tennisleraren betaald aan het werk zijn als in Nederland. In de opleidingen Tennisleraar KSS3 en Tennistrainer KSS4 wordt ingegaan op alle facetten van het trainerschap. 

Tennisleraar KSS3

Dankzij de opleiding tot tennisleraar KSS Niveau 3 ben je als club verzekerd van goede tennisleraren. Om als tennisleraar te mogen werken, moet een trainer minimaal een geldige A-licentie op zak hebben. Met die licentie kan de tennisleraar les geven aan spelers van alle leeftijden van speelsterkte 9 tot en met 6. In deze opleiding gaat het erom dat de trainer spelers beter kan maken en leert om te gaan met verschillende doelgroepen zoals jonge kinderen (Tenniskids) of juist volwassenen. Iemand met speelniveau 8 heeft andere aandachtspunten nodig dan een tennisser met niveau 6. En niet alleen aan het technische aspect wordt aandacht besteed; ook leert de trainer hoe je tactische kennis het beste overbrengt.

De opleiding wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten. Daarnaast worden Proeven Van Bekwaamheid (PVB's) afgenomen en zijn er gedurende de opleiding theorietoetsen. De opleiding wordt gegeven van september 2017 t/m juni 2018 op verschillende locaties in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding en testdagen. 

Tennisleraar KSS4

Tennisleraren die in het bezit zijn van een A-licentie kunnen zich aanmelden voor de vervolgopleiding.Deze opleiding gaat in moeilijkheidsgraad nog een stap verder, er wordt nog dieper ingegaan op de tennismaterie. Na afronding van de opleiding Tennisleraar KSS4 is de tennisleraar gekwalificeerd om training te geven aan spelers van het hoogste niveau. De opleiding gaat eind september van start en bevat 23 opleidingsdagen. 

Kijk hier voor meer informatie.