Tenniskids Blauw: bindt de allerjongste jeugd aan de vereniging!

Aan het succesvolle Tenniskids programma wordt een nieuwe kleur toegevoegd; Tenniskids Blauw. In het voorjaar van 2017 gaan we van start met Tenniskids Blauw, voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Kinderen kun je al heel vroeg interesseren voor sport. Een aantal sporten in Nederland beschouwt kinderen onder de zes jaar al enige tijd als serieuze doelgroep, wat zowel de aanwas bij de verenigingen, als de talentontwikkeling ten goede komt. Tenniskids Blauw is dan ook een perfecte aanvulling op het al bestaande Tenniskids-aanbod.

Het doel bij Tenniskids Blauw is het leren van heel basale vaardigheden aan de hand van eenvoudige oefeningen. De verschillende oefeningen zijn er vooral op gericht bewegings-, bal- en racketvaardigheden van de kinderen te ontwikkelen. De lessen van Tenniskids Blauw worden gegeven door een tennisleraar die de workshop tenniskids Blauw heeft gevolgd.

De tennisleraar krijgt met een speciale workshop al het ‘gereedschap’ aangereikt om lessen te verzorgen die volledig aansluiten bij de belevingswereld en mogelijkheden van kinderen in de kleuterleeftijd. Zo worden met Tenniskids Blauw de basisbeginselen van tennis aangeleerd en draait het vooral om plezier en samenspel. Voor Tenniskids Blauw is er geen aparte competitievorm zoals de World Tour.

Tenniskids Blauw biedt kinderen de mogelijkheid om al op heel jonge leeftijd kennis te maken met de vereniging. De kinderen raken betrokken bij de vereniging en de kans dat ze ook op latere leeftijd lid blijven, wordt steeds groter. Tenniskids Blauw is dan ook een investering in de toekomst van jouw vereniging!

Hoe start ik Tenniskids Blauw binnen mijn vereniging?

Wil jij starten met Tenniskids Blauw binnen jouw vereniging? Check dan onderstaande stappen.

Stap 1: Ga in gesprek met de trainer

Overleg samen met de trainer hoe hij of zij hier tegenover staat. Het is belangrijk dat de trainer de workshop Tenniskids Blauw gevolgd heeft. Tijdens deze workshop krijgt de trainer de benodigdheden om de lessen te geven.

De lessen bestaan uit 4 blokken van 9 lessen met een eindevent. De blokken zijn apart aan te bieden het hele jaar door. Je kunt als vereniging er voor kiezen om ze niet alle 4 aan te bieden. En ook het kind kan besluiten niet aan alle blokken deel te nemen.

Weet jij als trainer al dat je de workshop Tenniskids Blauw (5 PO)kunt volgen? Geef je direct op!

Stap 2: Inschrijving open

Wanneer de vereniging en de trainer samen de planning hebben gemaakt om de blokken aan te bieden en de trainer de workshop heeft gevolgd, kan de inschrijving open. Wij adviseren om de kosten voor de kinderen zo laag mogelijk te houden.

Stap 3: Het aanbod promoten

Nu de planning en de inschrijving open staan kun je Tenniskids Blauw promoten. Dat kan bijvoorbeeld via de verenigingswebsite, nieuwsbrieven van de vereniging en door contact te leggen met de lokale krant of bij de plaatselijke BSO. Vanuit de KNLTB wordt er promotiemateriaal beschikbaar gesteld, hierover volgt meer informatie.

Stap 4: Materiaal nodig

Nu de trainer er klaar voor is en de kinderen zich hebben ingeschreven kunnen we van start met het eerste blok met lessen. Omdat deze jonge kinderen vaak nog geen eigen materiaal hebben, is het mogelijk om als vereniging de materialen te huren of te kopen bij het uitleenloket van de KNLTB. We breiden het aanbod in 2017 nog verder uit met materiaal. 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.